Britney Spears geeft onverwacht eerbetoon aan prinses Diana

En het leidt tot véél verwarring onder fans.

Verwarring zaaien op Instagram, het is niet de eerste keer dat Britney Spears dat doet. Deze week verraste de princess of pop haar 30 miljoen volgers met een eerbetoon aan die andere iconische princess: Diana.

Puur genie

“Ze wilde nooit koningin worden, ze wilde het hart van de mensen zijn. Ze had meer dan klasse, ze was een puur genie, van de manier waarop ze sprak tot de manier waarop ze een moeder was voor haar kinderen”, begint Britney in haar out of the blue hommage aan de prinses. “750 miljoen mensen zagen haar bruiloft op televisie. Ze zal altijd herinnerd worden als een van de meest bijzondere vrouwen uit de geschiedenis.”

Lieve woorden, dat zeker, maar Britneys fans zouden Britneys fans niet zijn als ze niet de nodige vraagtekens bij dit berichtje zouden plaatsen. Waarom opeens deze lofzang? Heeft de zangeres net The Crown uitgekeken of werd ze geïnspireerd door alle ophef rondom Diana's Panorama-interview vorige week? En moeten we er een diepere boodschap achter zien te vinden?

Parallellen

Bezorgde volgers – Brit heeft er genoeg – vragen zich af of de popster hiermee iets wil zeggen over haar eigen leven. De parallel is er zeker: beide iconen zijn een groot deel van hun leven achtervolgd door de pers, zaten gevangen in hun rol, zijn gescheiden moeders van twee…

Daarnaast komt de datum waarop Britney voor het eerst in lange tijd zelf in de rechtbank zal spreken over het curatorschap van haar vader steeds dichterbij. Volgens fans kan 23 juni een belangrijke dag worden in het leven van Britney, wier vader al dertien jaar zeggenschap heeft over haar doen en laten (en haar fortuin!).

De post over prinses Diana krijgt verder weinig context op het Instagram-account van de zangeres. Diezelfde dag plaatste Britney een tabel over vitamines op haar pagina, en kort daarvoor nog drie keer dezelfde foto van zichzelf. Voor wie graag zoekt naar verborgen boodschappen, is Britneys pagina een goede plek om je hersens te laten kraken.

Bron: Instagram, Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws