Waarom Camilla Kate eerst geen geschikte partner vond voor William

De hertogin van Cornwall had zo haar twijfels over het slagen van deze relatie.

Hertogin Kate is inmiddels een van de meest geliefde royals en al meer dan tien jaar gelukkig getrouwd met haar prins. Toch had Camilla eerst zo haar twijfels over deze match.

Eigen mening

Hertogin Camilla kent prins William al zijn hele leven. De vrouw van prins Charles had daarom ook zeker een mening toen haar stiefzoon thuiskwam met de vriendin die hij op de universiteit aan de haak had geslagen, ene Kate Middleton. En die was niet louter positief.

Groot gat

Naar verluidt vond hertogin Camilla dat Kate te ver afstond van prins William, vooral door een gebrek aan typische royal interesses.

“Ik hoorde dat Camilla niet zo dol was op Catherine“, herinnert ook royaltykenner Tom Quinn zich. “Ze jaagt niet, ze was niet erg geïnteresseerd in paardensport. Er was een te groot gat en William zou dat gaan merken.”

Want hoewel Kate uit een fortuinlijke familie komt, is ze niet in adellijke kringen opgegroeid. Tegenwoordig natuurlijk geen vereiste meer om met een toekomstige koning te trouwen, maar een voorsprong geeft het wel als je jaarlijks de Royal Ascot bij moet wonen en je vakanties bestaan uit jachtpartijen in Schotland.

Stiefoma

Hertogin Kate heeft inmiddels wel bewezen dat de rol als royal haar net zo goed past als haar op maat gemaakte mantelpakjes. Ze staat trouw aan Williams zijde, weet zich prima door die paardenraces heen te slaan en zorgt ervoor dat het koningshuis ook een beetje met de tijd mee blijft gaan.

Haar stiefschoonmoeder Camilla is dan ook volledig bijgedraaid. “Je kunt wel zeggen dat Camilla haar later meer is gaan waarderen en ziet dat Catherine haar eigen solide deugden heeft”, aldus Quinn. De twee zouden elkaar nu juist ook vinden in hun toekomstige rollen als echtgenotes van de koning én Camilla schijnt een geweldige stiefoma te zijn voor Kate's kinderen.

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws