De duurste outfits die hertogin Kate ooit heeft gedragen

Nummer 1 komt niet als een verrassing.

Dat hertogin Kate regelmatig in een Zara'tje wordt gespot, betekent niet dat betaalbaarheid vooropstaat in haar garderobe. Dít zijn de duurste outfits die de hertogin van Cambridge heeft gedragen (tot nu toe!).

De trouwjurk

Geen verrassing: de trouwjurk van Kate is by far het meest kostbare kledingstuk dat ze tot nu toe heeft gedragen. Met een prijskaartje van zo'n 290.000 euro is de Alexander McQueen-japon zelfs een van de duurste jurken allertijden. Wel is het een koopje in vergelijking met de bruidsjurk van koningin Letizia van Spanje, die met haar japon à 7 miljoen euro nog altijd recordhouder is.

Chanel Chic

In 2017 bezochten de hertog en hertogin van Cambridge de stad van licht, liefde en Chanel. Kate poseerde très romantique voor de Eiffeltoren met William (handjes vasthouden is niet toegestaan volgens de etiquette, maar liefdevolle blikken wel) in een kleurrijke tweed-jurk van Chanel. In combinatie met een handtas van dezelfde designer en sieraden van Cartier kwam deze outfit uit op een totaalprijs van zo'n 14.000 euro.

Beeld: Brunopress

Meer Alexander McQueen

Naast haar trouwjapon heeft Kate ook andere bestellingen geplaatst bij Alexander McQueen, waarbij ze geen probleem maakte van een dubbeltje meer of minder.

Het roze exemplaar dat ze naar de bruiloft van zus Pippa droeg, komt, in combinatie met de matching hoed en sieraden, neer op ongeveer 11.500 euro. Een andere japon van Alexander McQueen kostte de hertogin zo'n 12.000 euro. Om de kosten nog een béétje te drukken droeg ze hem twee keer: een keer naar de BAFTA Awards in 2017 en nog een keer (een beetje vermaakt) naar het Portrait Gala in 2019.

Hertogin Kate bij het Portrait Gala 2019. Beeld: Brunopress.

Vliegtuig-outfit

Een lange vliegreis maken met je haar in een knot en een comfy broek – het zit er voor hertogin Kate niet in. Bij een bezoek aan Canada in 2016 kwam de jonge moeder het vliegtuig uit in een royal blue jurk van Jenny Peckham die al meer dan 4.000 euro kostte, maar vooral de accessoires deden er hier een schepje bovenop. De hoed was niet veel goedkoper dan de japon en de zilveren broche en oorbellen van G. Collins & Sons kostten samen een luttele 10.000 euro. In totaal was Kate's vliegoutfit zo'n 18.000 euro waard. Je moet wat over hebben voor een goede eerste indruk tijdens een staatbezoekje…

Lees ook: Hoeveel geld geeft hertogin Kate jaarlijks uit aan kleding?

Lees ook: Hoe Kates kledingstijl aan het veranderen is ter voorbereiding van haar toekomstige rol

Bron: The List, The Richest | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws