Hoe de diamanten verlovingsring van kroonprinses Victoria een royal traditie brak

Daniel Westling verraste zijn vriendin met een moderne ring.

In Zweden had je vroeger weinig keuze bij de juwelier als je een verlovingsring wilde uitzoeken voor je royal partner: je koos immer een eenvoudige gouden band. Daniel Westling pakte het echter anders aan toen hij zich in 2009 verloofde met kroonprinses Victoria.

Simpel & shiny

Of Daniel, Victoria's voormalige fitnesscoach, niet op de hoogte was van de koninklijke traditie of gewoon iets moderners wilde, we weten het niet. Maar in plaats van de gebruikelijke, simpele gouden ringen die de vorige generatie royals droeg, koos hij voor een witgouden exemplaar met een strakke en shiny diamant. Volgens The Court Jeweller liet hij hem waarschijnlijk wel maken bij Bolin, de Zweedse hofleverancier, maar wijkt hij verder volledig af van de ringen die voorgingen.

Prinses Victoria met haar verlovingsring. Beeld: Brunopress.

Diamanten trouwring

Daniel Westling was in ieder geval behoorlijk zenuwachtig toen hij op één knie ging voor de kroonprinses. Niet omdat hij twijfelde of de moderne ring wel in de smaak zou vallen, maar omdat hij twijfelde of Victoria wel aan een verloving toe was.

“Ik hoopte op een 'ja', maar ik was er niet helemaal zeker van”, aldus de – inmiddels – prins. She said yes en de rest is geschiedenis. Op 19 juni 2010 gaven Daniel en prinses Victoria elkaar het jawoord en kreeg de kroonprinses nóg een ring aan haar vingers geschoven, bezet met diamantjes. De toekomstige koningin van Zweden draagt ze graag samen, ook zodat de verlovingsring op z'n plek blijft. De grote diamant heeft namelijk de neiging om veel te verschuiven, zien we op veel kiekjes van de royals. Misschien toch weer een bezoekje aan Bolin brengen om hem te laten vermaken…

Bron: Hello, The Court Jeweller | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws