Vaarwel skinny jeans: hertogin Kate gaat voor nieuwe denim look

Casual chic!

Hertogin Kate bleef lange tijd trouw aan de skinny jeans – áls ze al een spijkerbroek droeg. Nu maakt de hertogin van Cambridge haar debuut in een ander modelletje.

Kate gaat voor casual! Afgelopen dinsdag bracht de hertogin een bezoek aan het Natural History Museum in Londen en verraste ze liefhebbers van royal fashion met haar nieuwe jeans.

De hertogin van Cambridge in denim zien is niets nieuws, maar normaal gesproken kiest ze voor een vrij donkere skinny jeans. Nu gooit Kate het over een compleet andere boeg met een light washed en straight fit jeans op hoog water.

Een goede keuze, als we de royal fashion police oftewel het internet mogen geloven. In de reacties op de eerste foto's van de outfit halen sommige fans opgelucht adem: 'Phew. Eindelijk een ander model jeans', 'Wat verfrissend om haar zo te zien', 'Fantastisch, deze moderne en herkenbare look.'

Beeld: Brunopress

De jeans die Kate draagt is de favourite cut cropped van & Other Stories. Ze combineert hem met een Ralph Lauren-top en een blazer van Chloé. Aan de voeten van de hertogin zien we een recente favoriet die ze ook met hertogin Meghan deelt: sneakers van het Franse merk Veja.

Vorige maand wist Kate ook al te verbazen met een casual look (en haar afgetrainde armen) toen ze op de kiek ging tijdens haar coronavaccinatie. Het lijkt erop dat de hertogin haar donkere, strakke jeans langzaam maar zeker verruilt voor lichtgekleurde loose-fit exemplaren. Een béétje met de tijd mee en niet zo stijlvast, we vinden het goed passen bij Kate. Zeker ter afwisseling van haar oh zo keurige jurkjes.

Bron: Woman and Home, What Kate Wore | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws