Hertogin Camilla, Princess of Wines

Waar heeft Camilla die bijnaam toch aan te danken?

Tegen een wijntje onder werktijd heeft hertogin Camilla nog nooit nee gezegd.

Princess of Wines

Staat er een bezoekje aan een wijngaard in de koninklijke agenda, dan weten de royals wie ze moeten sturen. Camilla, hertogin van Cornwall, wordt niet voor niets Princess of Wines genoemd. Ze is een echte connaisseuse en slaat nóóit een goed glas af. Groot was de glimlach van de wijnliefhebster dan ook toen ze deze week een plaquette mocht onthullen bij een wijngaard in Wales.

Beeld: Brunopress

Met haar gedegen wijnkennis troeft Camilla haar echtgenoot, prins Charles, regelmatig af tijdens dergelijke werkbezoekjes. Terwijl zij spreekt over de druivensoorten die het goed doen op de Britse kalkbodems en met een verbluffend vocabulaire de smaak van de wijnen omschrijft, staat de prins van Wales er vaak stamelend bij. “Ik vind het altijd zo moeilijk, al die woorden die jullie deskundigen gebruiken om iets te beschrijven. Al die bijvoeglijk naamwoorden”, verzuchtte Charles, die het liever bij 'lekker' of 'niet lekker' houdt.

Beeld: Brunopress

President of Wines

Princess of Wines mag dan een bijnaampje zijn, maar de hertogin mag zichzelf wel mooi President of Wines of Great Britain noemen. Een leuke erefunctie als je dól bent op druivensap. Zodoende neemt Camilla altijd de 'zware taak' op zich om de royal family te vertegenwoordigen bij alles wat om wijn draait.

Beeld: Brunopress

“Mensen vragen me altijd hoe ik hier zo betrokken bij ben geraakt. Ten eerste ben ik gewoon dol op wijn. Maar ten tweede zat mijn vader in de wijnhandel, dus als kind dronk ik al wijn gemengd met water, net als de Fransen”, vertelde hertogin Camilla eerder in een toespraak. “Mijn grootvader schreef veel over wijn, net als mijn overgrootvader, dus het zit in mijn bloed, denk ik.”

Blauw bloed? Camilla heeft gewoon wijn door haar aderen stromen.

Beeld: Brunopress

Maar ook als kenner kun je te diep in het glaasje kijken…

Beeld: Brunopress

Camilla is een hertogin met een missie, zo liet ze weten bij de Welshe wijngaard: “Als voorzitter van Wines GB ben ik heel trots op de groeiende wijnindustrie in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben bij behoorlijk veel wijngaarden geweest, ik denk zo'n 600, en ik wil er zoveel mogelijk bezoeken als ik kan,” (met gratis borrel achteraf, of course). “We doen het steeds beter in dit land en we gaan het de Fransen knap lastig maken”, aldus de ambitieuze hertogin van Cornwall.

Cheers, Camilla!

Bron: Woman & Home, Express, Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws