De Wimbledon-outfits van hertogin Kate: ‘Ze is net zelf een tennisbaan’

Na een paar dagen zelf-isolatie maakte Kate een opvallende terugkeer op Wimbledon.

Afgelopen week verdween hertogin Catherine een paar dagen uit beeld vanwege zelfisolatie, maar haar terugkeer op Wimbledon was niet te missen. Felle kleuren en spraakmakende jurken, Kate mocht gezien worden!

Een paar dagen moesten we de hertogin van Cambridge missen op de tribunes van Wimbledon. Royal fans werden al snel getroost door het feit dat de babybump van prinses Beatrice wel overduidelijk in beeld kwam bij het tennisevent én dat Kate direct terug naar de tennisbaan snelde toen haar quarantaine ten einde liep.

De jurken die ze daarbij aantrok, maakten de tongen los. “Ze lijkt zelf wel een tennisbaan”, was een veelgehoord commentaar op de groen-witte outfit die de hertogin voor de vrouwenfinale uit de kast haalde. “Maar dat zal wel de bedoeling zijn.” Terwijl Kate hier een beetje wegvalt tegen het kunstgras, sprong de jurk er op de tribune van de royal box juist uit. De groene japon in kwestie is van Emilia Wickstead en was deze week toevallig 50 procent afgeprijsd. Je quarantainetijd gebruikt om online te shoppen, Kate?

Beeld: Pro Shots / Action Images

Van uitverkoop naar voorverkoop: bij de mannenfinale op zondag droeg Kate een mierzoete roze jurk van Beulah die voor het gewone volk alleen nog maar als pre-order beschikbaar is. Pas over tien weken is hangt hij in de rekken. Hoe zomers dit klassieke jurkje ook oogt, de buitenkant is volledig gemaakt van wol.

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Kate weet met haar outfits altijd voor een tweedeling te zorgen. De 39-jarige hertogin krijgt vaak de kritiek dat ze zich wel wat vlotter en meer naar haar leeftijd zou mogen kleden. 'Een extra knoopje los en een kortere roklengte' en 'een tikje meer glam' zijn vaak gegeven adviezen van de royal fashion police op Instagram. Maar feit is dat alles wat de elegante Duchess of Cambridge draagt altijd binnen mum van tijd is uitverkocht – en dat al tien jaar lang.

Bron: Instagram, What Kate Wore | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws