Kleine troost voor Engeland: prins George doet harten smelten

Vanaf de tribune liet de jonge royal vreugde, verdriet, vermoeidheid en familieknuffels zien.

Engeland heeft de finale van het EK voetbal verloren, maar prins George wist vanaf de tribune het leed voor de Britten enigszins te verzachten.

Uit z’n dak

Het begon allemaal zo mooi voor het Engelse voetbalteam. Meteen aan het begin van de wedstrijd werd er een doelpunt tegen de Italianen gemaakt en gingen de Cambridge's uit hun dak.

Vooral de jonge prins George had de tijd van zijn leven.

De stevige knuffel met mom Kate bezorgde ons een lief familiemomentje.

Meeleven

Maar ondanks alle feestvreugde was de Engelse overwinning nog ver weg. Het werd laat – lang na bedtijd van de 7-jarige George – en de vermoeidheid en teleurstelling sloegen toe toen het elftal zijn voorsprong verloor.

Niet lang daarna was het finito voor het Engelse voetbalteam. Prins George deed geen moeite om zijn bittere teleurstelling te verbergen en juist daardoor sloten nog meer Engelse voetbalfans hem in hun harten. We feel your pain werd er volop getweet. “Hij spreekt voor ons allemaal.”

Ook prins William moest nog even zijn hart luchten op het socialmediaplatform. “Hartverscheurend”, schrijft de hertog van Cambridge. “Engeland, jullie zijn allemaal zo ver gekomen, maar helaas was het niet onze dag.”

Beeld: ProShots / Action Images

Laatste nieuws