Zien: prins George in pak op de tribune!

De Cambridge'jes lieten zich van hun fanatieke kant zien.

Leuk en aardig, die rollende bal, maar onze ogen zijn tijdens het EK meestal gericht op de royals op de tribune. Al helemaal als prins George onverwacht komt opdagen!

Jonge voetbalfan

De 7-jarige prins George mocht zijn ouders dinsdagavond vergezellen naar het stadion van Wembley om vanaf de VIP-tribune zijn landgenoten/toekomstige onderdanen aan te moedigen. Terwijl prins William uit zijn dak ging bij ieder doelpunt van Engeland tegen Duitsland, keek zijn oudste zoon nog een beetje de kat uit de boom. Het is ook niet niks, als David Beckham meekijkt over je schouder.

Beeld: Pro Shots / Action Images

Naast de zege van Engeland was het pak van prins George trending topic. Als mini me van zijn vader wist George de harten van heel wat voetbalkijkers te laten smelten. Nog een adorable momentje was het zingen van het volkslied. Terwijl Kate & Will uit volle borst God Save the Queen eruit gooiden, keek kleine George fluitend om zich heen.

Lucky charm

In Engeland wordt prins George nu al een lucky charm genoemd, omdat de overwinning aan zijn aanwezigheid te danken zou zijn. “Kunnen alle voetbalwedstrijden voortaan vóór de bedtijd van prins George worden gehouden? Het kwam door zijn pak, ik zeg het je”, schreef een kijker na de wedstrijd. “Ik denk dat George de mascotte van Engeland moet worden. Toen hij naar de Villa-wedstrijd ging wonnen ze, en nu wint Engeland.” Het boegbeeld worden van het nationale voetbalteam? We kunnen ons een slechtere voorbereiding op het koningschap voorstellen!

Maar of prins George inderdaad vaker plaats gaat nemen op de tribune: we weten het nog niet. Misschien als zijn thuisland het tot de finale weet te schoppen. Het was dinsdag in ieder geval een grote verrassing dat Kate en George hun opwachting maken. Prins William wordt als voorzitter van The Football Association wel vaker in het stadion gezien, maar de rest van de Cambridge'jes blijft liever thuis (tenzij het om een tennispartijtje bij Wimbledon gaat). Hertogin Kate trok voor de gelegenheid een knalrode blazer van Zara aan (past leuk bij de stoelen) en hield haar outfit verder simpel.

We houden de tribunes in de gaten, want hoewel we koning Willem-Alexander en koningin Máxima helaas niet meer gaan zien dit EK, verwachten we nog wel de Deense, Spaanse, Belgische en Britse royals bij de komende wedstrijden. Wie zien we straks klappen, juichen en springen of juist beteuterd afdruipen?

Beeld: Pro Shots / Action Images.

Bron: Hello | Beeld: Pro Shots – Action Images

Laatste nieuws