Prinses Charlene vertelt waarom ze haar kinderen niet kan opzoeken

De prinses van Monaco doet er alles aan om de hardnekkige geruchten de wereld uit te helpen.

Al een paar weken zit prinses Charlene vast in Zuid-Afrika, waardoor ze de viering van haar huwelijksjubileum misliep en ze haar kinderen al een lange tijd moet missen. De langdurige afwezigheid van Charlene wakkert veel (scheidings)geruchten aan, maar de prinses geeft zelf een andere verklaring.

Geen balans

De paar maanden die prinses Charlene in haar thuisland wilde doorbrengen voor een liefdadigheidsmissie, zijn in middels uitgelopen tot een verblijf van bijna een halfjaar in Zuid-Afrika. En het kan nog even duren voordat de echtgenote van prins Albert weer voet op Monegaskische bodem zet. Rumours dat Charlene is 'gevlucht' voor haar ongelukkige huwelijk zijn er genoeg, maar de prinses legt aan News24 uit dat het echt een medisch probleem is.

In een interview met de Zuid-Afrikaanse nieuwszender vertelt ze dat ze vlak voor haar reis haar kaakholte heeft laten verhogen – een ingreep die de tandarts kan doen om meer ruimte te maken voor een implantaat. Na een tijdje, zo vertelt Charlene, kreeg ze ongelooflijk veel oorpijn en vertelde een specialist haar dat de kaak was gaan ontsteken. Sindsdien blijft de druk in haar oren maar niet gelijk, waardoor ze fysiek niet in staat is om in het vliegtuig te stappen. De hoogte van meer dan 6.000 meter zou de oordruk niet bepaald goed doen, en om nou de boot terug naar Monaco te nemen…

Man, kinderen, honden

In het interview laat Charlene weten dat dit een zware tijd voor haar is. “Ik mis mijn man, mijn kinderen en mijn hondjes”, aldus de prinses. Prins Albert en tweeling Jacques en Gabriella zouden nu wel een proberen om naar Zuid-Afrika af te reizen, maar volgens Charlene 'vergt het erg veel planning' in verband met alle COVID-reisbeperkingen.

Albert, Jacques, Gabriella en Charlene in juni 2020. Beeld: Brunopress.

Vele gezichten

Geen vuiltje aan de lucht in het huwelijk, zo benadrukt Charlene keer op keer in interviews en op Instagram. De pers denkt daar vaak anders over en schrijft al jaren dat het koninklijke koppel afstevent op een scheiding. Geruchten die worden aangewakkerd door Charlene's ongelukkige uitstraling, de buitenechtelijke kinderen van Albert die maar op blijven duiken en het feit dat de prinses, zoals nu, soms maandenlang buiten beeld verdwijnt.

“Een Rebellerende Hoogheid, een droevige prinses of een brave huismoeder”, zo omschrijft Pierrick Geais, royaltykenner bij de Franse Vanity Fair, de vele gezichten van de prinses van Monaco. “Iedere keer dat ze uit het balkon van het prinselijk paleis opstapt tijdens de nationale feestdag, wordt ze toegejuicht. Ondanks alle kritiek over haar extravagante kapsels of haar zuinige glimlachjes heeft ze harten van de Monegasken veroverd.” En het hart van prins Albert? Dat blijft nog altijd de vraag.

Bron: Hello!, News24, Vanity Fair FR | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws