Prins Andrew door Epstein-slachtoffer officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik 

'Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen.'

Virginia Roberts Giuffre heeft prins Andrew officieel aangeklaagd wegens herhaaldelijk seksueel misbruik. De vermeende seksslavin van misbruikmiljardair Jeffrey Epstein begint een rechtszaak tegen de Britse prins vanwege misbruik dat twintig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden.

Voor de rechter

Virginia heeft de Britse prins al vaker beschuldigd, maar het kwam nooit tot een officiële aanklacht. Nu heeft ze toch besloten de kwestie voor de rechter te slepen. Over enkele dagen vervalt er namelijk een wet in New York die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen na de verjaringstermijn.

De 38-jarige Giuffre zegt dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins. Dit zou zijn gebeurd op aansturen van Epstein en onder meer op diens landgoed in New York. “Twintig jaar geleden stelden prins Andrews rijkdom, macht, positie en connecties hem in staat een bang, kwetsbaar kind te misbruiken zonder dat er iemand was om haar te beschermen”, staat volgens Amerikaanse media in de rechtbankstukken. “Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen.”

Niet zo geliefd

De aanklacht komt precies twee jaar na de dood van Epstein. “Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan ​​te ontsnappen aan elke verantwoordelijkheid voor zijn daden”, zei Giuffre's advocaat, David Boies, tegen ABC News. “Virginia zet zich in om situaties te vermijden waarin rijke en machtige mensen aan elke verantwoordelijkheid voor hun daden ontsnappen.”

Een woordvoerder van prins Andrew wilde niet reageren op de beschuldigingen. Hoewel de prins lange tijd bevriend was met Epstein, ontkende hij eerder alle aanklachten. Ook ontkende de Britse prins zelf seks te hebben gehad met een minderjarige. Ondanks foto's waarop hij met Giuffre te zien is, ontkent hij haar ooit te hebben ontmoet. Nadat er veel commotie ontstond na een interview dat de BBC uitzond, legde de – toch al niet zo geliefde – prins zijn koninklijke taken neer.

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: Brunopress, BBC

Laatste nieuws