Waarom prins William zich zorgen maakt over Queen Elizabeth

De vakantie op Balmoral wordt gebruikt voor een uitgebreid familieberaad.

Een rustige vakantie op Balmoral zit er niet in voor Queen Elizabeth. Naar verluidt komt de royal family samen op het Schotse kasteel om te bespreken hoe ze de grootste schandvlek du moment moeten aanpakken. Vooral prins William zou zich zorgen maken om zijn grootmoeder.

Goede timing

Traditiegetrouw komen er veel familieleden langs bij Queen Elizabeth wanneer ze op Balmoral, haar Schotse zomerverblijf, vakantie houdt. Dat komt goed uit dit jaar, want een familieberaad lijkt hard nodig nu prins Andrew voor de rechter moet verschijnen. Volgens insiders is de familie, en met name prins William, “ongerust over de impact die al deze onrust kan hebben op de Queen.”

Geen openbaar leven

“Prins Charles en prins William zijn het met elkaar eens: prins Andrew mag nooit meer terugkeren in het openbare leven”, meldt de paleisbron aan Mirror. Andrew legde zijn koninklijke taken een aantal jaar geleden al neer na beschuldigingen van seksueel misbruik. Nu hij officieel is aangeklaagd, zouden senior royals vrezen dat dit nog meer “onwelkome reputatieschade aan de monarchie” zal toebrengen.

Grip op de situatie

Welkom bij officiële gelegenheden is prins Andrew niet meer, maar wel mag hij nog aanschuiven bij zijn moeder in Balmoral Castle. Kort na de officiële aanklacht vertrok hij naar Schotland. Het vertrouwen in de hertog van York schijnt echter, ook onder zijn familieleden, flink te zijn gedaald.

“De familie heeft steeds ernstigere en grotere twijfels over de manier waarop Andrew en zijn juridische team met de beschuldigingen zijn omgegaan. Ze zijn steeds in conflict met elkaar over hoe ze moeten antwoorden. Andrew heeft verteld dat het jaren kan duren voordat de huidige ontwikkelingen zijn 'opgelost', wat de ongerustheid niet kleiner heeft gemaakt.”

Tijdens deze zomervakantie zou de familie om tafel zitten om te redden wat er te redden valt. “Iemand moet grip op de situatie krijgen voordat er onherstelbare schade aan de familie wordt toegebracht.”

Bron: Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws