Queen Elizabeth begint zomervakantie in Balmoral Castle

Happy holiday!

Voor Queen Elizabeth is de zomervakantie officieel begonnen. Ze heeft gisteren haar intrek genomen in Balmoral Castle, het landgoed in Schotland waar ze de zomer altijd doorbrengt. Haar aankomst ging gepaard met een ceremoniële ontvangst.

Ceremonie

De koningin werd bij het landgoed opgewacht door shetlandpony Lance Corporal Cruachan IV en het Schotse leger. De afgelopen twee zomervakanties was het ontvangst een stuk stiller voor Queen Elizabeth. Toen ging de ceremonie namelijk niet door vanwege alle coronamaatregelen. Dit jaar was het gelukkig weer als vanouds!

Speciaal voor deze gelegenheid trok ze dan ook iets vrolijks uit de kast: een knalroze jas met bijpassende hoed. The Royal Family deelt op Instagram een aantal foto's van de aankomst.

Eerste vakantie zonder Philip

Eind juli vertrok Koningin Elizabeth uit Windsor Castle voor haar eerste vakantie zonder haar overleden echtgenoot prins Philip. Het is de eerste keer sinds het overlijden van haar man, in april, dat de koningin vakantie neemt. Echter is het naar verluidt niet de eerste keer sindsdien dat de queen op het landgoed is. Ze zou in mei ook al een weekje in Balmoral zijn geweest om te rouwen.

Waarschijnlijk blijft Elizabeth tot begin oktober in Schotland. Gelukkig hoeft ze zich daar niet eenzaam te voelen, want haar kinderen en kleinkinderen zullen regelmatig langskomen.

Bron: Vorsten | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws