Geschrapte Diana-scène uit The Crown gaat viral

Terwijl we wachten op seizoen vijf trakteert Netflix op niet eerder vertoonde beelden.

Netflix trakteert op een zoethoudertje terwijl we wachten op het vijfde seizoen van The Crown. De makers delen een bijzondere scène uit seizoen vier die we nog niet eerder gezien hebben.

Zingende Diana

Emma Corrin maakte diepe indruk met haar acteerkunsten door in het vierde seizoen van The Crown prinses Diana te vertolken. En een gouden keel heeft ze ook, ontdekken we door een deleted scene uit de serie die nu opgedoken is. Het fragment werd deze week geüpload door Netflix en was binnen enkele uren al duizenden keren bekeken.

In de scène zien we Corrin als prinses Diana, die All I Ask of You uit Phantom of the Opera ten gehore brengt. Een stukje hiervan was te zien in aflevering negen van seizoen vier, maar het is voor het eerst dat de volledige scène openbaar is gemaakt.

Het verhaal achter de scène

In The Crown neemt Diana het lied op als een jubileumcadeau voor prins Charles. Of de prinses dit echt heeft gedaan of dat de makers van de Netflix-serie hier zelf het verhaal hebben aangevuld, is niet helemaal duidelijk. Actrice Emma Corrin, die zich voor haar rol verdiepte in het leven van Diana, zegt dat de prinses van Wales inderdaad een opname voor Charles maakte. “Het Phantom of the Opera gebeuren was de grootste schok voor mij. Dat ging precies zoals het in de serie gebeurde – ze huurde het decor van West End, liet een camerateam naar binnen en filmde het voor Charles. Wat gewoon gestoord is.”

Ook het officiële Twitter-account van Phantom of the Opera bevestigt het verhaal. “All I Ask of You is altijd een van haar lievelingsliedjes geweest, ooit maakte ze er een privé-opname van op het podium van Phantom.” Charles en Diana hebben echter nooit iets losgelaten over dit bijzondere cadeau, en ook is het nog maar de vraag of prinses Diana zélf zong. “Voor zover wij weten deed ze een dans voor hem op het podium, in de kostuums, op de echte set…we besloten dat uit te breiden met zang”, legt Jessica Hobbs, producent van The Crown, uit. De beslissing werd mede gemaakt omdat Emma Corrin tijdens haar auditie had laten blijken erg goed te kunnen zingen. “We hebben het niet helemaal zelf bedacht. Er waren meerdere verslagen over [dit optreden], in ieder geval voldoende waardoor we het in de serie op durfden te nemen. We weten niet zeker wat ze precies deed. Ze kan het lied ook hebben uitgebeeld. De verslagen hebben het over een optreden en dans.”

In seizoen vijf zal Elizabeth Debicki het stokje overnemen van Emma Corrin. Pas in 2022 zullen de nieuwe afleveringen op Netflix verschijnen – tot die tijd duimen we dat er meer deleted scenes boven water komen.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws