Prinses Marie van Liechtenstein overleden

De prinses is op 81-jarige leeftijd overleden nadat ze een beroerte had gekregen.

Prinses Marie van Liechtenstein is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden. De prinses werd eerder deze week opgenomen nadat ze een beroerte had gekregen, daaraan is ze gister in het bijzijn van haar familie overleden.

Beroerte

Afgelopen woensdag werd Marie opgenomen in het ziekenhuis nadat ze een beroerte had gehad. “Een droevige mededeling”, is het enige wat het hof daarover losliet. Gisteren is ze aan de gevolgen van de beroerte overleden. Het Liechtensteinse hof laat weten dat ze vredig stierf in het bijzijn van haar familie. Prinses Marie was de vrouw van vorst Hans Adam II.

Sociaal geëngageerd

In 1967 trouwde Marie, die in Praag is geboren, met Hans Adam. Hij was toen nog erfprins van Liechtenstein. Samen kreeg het stel vier kinderen en vormden ze een gelukkig gezin.

Marie stond bekend als sociaal geëngageerd en als een enorme kunstliefhebber. Daarnaast was ze maar liefst dertig jaar voorzitter van het Rode Kruis in Liechtenstein.

Nog in functie

Liechtenstein, gelegen tussen Zwitserland en Oostenrijk, is een parlementaire democratie, geleid door de vorst. In 2004 droeg Hans Adam zijn bevoegdheden over aan zijn oudste zoon Alois. Hoewel hij zijn bevoegdheden heeft overgedragen aan de volgende generatie, blijft hij zelf in functie De titel van vorst wordt pas overgedragen als hij overlijdt.

Bron: NOS | Beeld: Videostill YouTube Winkee entertainment

Laatste nieuws