Lady Louise Windsor verovert harten met televisiedebuut

We leren de geheimzinnige dochter van prins Edward en gravin Sophie een beetje beter kennen.

Bijna achttien is ze, en dan mag Lady Louise ervoor kiezen om prinses te worden en koninklijke taken te vervullen. Of de jongste kleindochter van Queen Elizabeth dit ook echt van plan is, weten we niet, maar we hebben haar deze week wél voor het eerst voor de camera's gezien.

Louise, de dochter van prins Edward en gravin Sophie, heeft altijd weinig in de schijnwerpers gestaan. Haar royal ouders gunden haar een zo normaal mogelijke jeugd en lange tijd had ze zelfs geen idee dat haar oma dé koningin van Engeland was. Dit jaar treedt ze voorzichtig meer naar de voorgrond: ze vergezelt haar ouders en de Queen in het openbaar en is nu ook voor het eerst op televisie te zien.

Zo'n moment dat je denkt: hebben we haar stem eigenlijk weleens eerder gehoord? Louise's grootste moment of fame was tot nu toe haar optreden als bloemenmeisje bij de bruiloft van prins William en Kate Middleton, daarna bleef het tien jaar héél stil. Fans van het Britse koningshuis zijn dan ook blij verrast dat Lady Louise geïnterviewd is voor de nieuwe documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers. Hierin komen alle kinderen en de meeste kleinkinderen van prins Philip aan het woord, onder wie dus ook Lou. Ze lijkt een beetje zenuwachtig, maar spreekt liefdevol en met stralende ogen over haar overleden grootvader. (Hieronder een fragmentje, vanaf 3:19).

In de docu vertelt Lady Louise vooral over hun gedeelde passie voor carriage driving, koetsjes besturen, 'een sport die mijn grootvader zo ongeveer heeft uitgevonden.' “Het is fantastisch om het rechtstreeks van hem te hebben geleerd. Na een wedstrijd vroeg hij altijd hoe het was gegaan. Dan lichtten zijn ogen op, want hij werd zo enthousiast als hij erover sprak. Als we samen in een koetsje gingen rijden, nam hij me iedere dag mee op een andere route, ik weet ook niet hoe hij dat deed. Hij vertelde me anekdotes over van alles en nog wat. Hij is oprecht een van de meest interessante mensen die ik ooit heb ontmoet.”

Beeld: BrunoPress

Kijkers van de documentaire, die woensdagavond te zien was op de BBC, zijn blij verrast over de 'lovely Lady Louise'. “Ze komt over als het geheime wapen van de koninklijke familie.” “De jonge Lady Louise maakt zo'n goede indruk” “Ik ben erg onder de indruk van Lady Louise, een lief meisje, zo welbespraakt” is de lof die op Twitter klinkt. Gaan we dan toch meer te zien krijgen van Louise als ze in november officieel volwassen wordt? Bronnen dicht bij de familie noemen het 'hoogst onwaarschijnlijk' dat ze haar prinsessentitel gaat gebruiken, maar een publiekslievelingetje kan de Royal Family wel gebruiken nu prins Andrew én prins Charles onder vuur liggen.

Bron: Hello! Magazine, Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws