Dress like a Duchess: wat royals dragen naar koninklijke bruiloften

Of we ooit uitgenodigd gaan worden voor een royal wedding? Waarschijnlijk niet, maar toch willen we weten hoe we gekleed zouden moeten gaan. We kijken de kunst af bij Kate en Máxima.

Bij royal weddings ligt de fashionfocus vaak op de jurk van de bruid, maar we genieten net zo goed van de outfits waarin de koninklijke gasten verschijnen. Want wat draag je eigenlijk naar de grote dag van een mede-royal? We zetten de bruiloftslooks van hertogin Kate en koningin Máxima op een rijtje.

Bruiloftsinspiratie

Wellicht valt er bij jou ook de een na de andere uitnodiging op de mat nu bruiloften weer back zijn. Maar wat draag je om er op en top uit te zien, zonder de spotlight van de bruid te stelen? We kijken de kunst af bij twee royal stijliconen.

Hertogin van Cambridge

Very elegant! Een van onze favoriete bruidslooks van Kate is de outfit die ze naar de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank droeg. Een degelijk maar knallend jurkje, diamanten oorbellen en een fascinator met voile voor dat koninklijke tintje.

Beeld: BrunoPress

Het is een faux pas om wit te dragen, dus laten we het maar crème noemen. De hertogin van Cambridge droeg een bescheiden jurkje naar de bruiloft van zwager prins Harry en Meghan Markle. De mantel leek behoorlijk veel op een jurk die ze eerder heeft gedragen, onder andere bij de doop van prinses Charlotte. Naar verluidt hield ze het bewust low key zodat alle aandacht niet naar haar outfit, maar naar die van Meghan zou gaan.

Beeld: BrunoPress

Het was technisch gezien geen koninklijke bruiloft, maar media-aandacht was er genoeg voor de grote dag van Pippa Middleton. En Kate's outfitkeuze van die dag willen we je bovendien niet onthouden. Romantisch pastelroze, matchend met bruidsmeisje Charlotte en de bloemstukken – de hertogin laat opnieuw zien waarom ze zo dol is op Alexander McQueen.

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima

Poederroze is een veilige keuze voor any bruiloft, dus ook voor wat de Koninklijke Bruiloft van de Eeuw zou worden. Hier zien we (toen nog prins & prinses) Willem-Alexander en Máxima bij de trouwdag van prins William en Kate Middleton. Mooi, die bijpassende sjaal en handschoentjes voor extra warmte tijdens de kerkdienst.

Beeld: BrunoPress

Zongebruind en okergeel gaat altijd goed samen! In hetzelfde jaar dat Wills & Kate elkaar het jawoord gaven, waren ook prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock aan de beurt. En in het zonnige Monaco kon Máxima heerlijk uitpakken.

Beeld: BrunoPress

Maar wie denkt dat Máxima hierboven een flinke hoed draagt, is de bruiloft van prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk even vergeten:

Beeld: BrunoPress

Op en top royally chic! De look van koningin Máxima bij de bruiloft van prins Carl Philip van Zweden en Sofia Hellqvist is er niet een die we zelf snel zullen kopiëren (tenzij je ook een tiara in de kast hebt liggen), maar genieten is het wel.

Beeld: BrunoPress

Bron: Vogue Australia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws