Zó draag je bloemenprints ook gewoon in de herfst

Fleur je herfstgarderobe op met deze tips!

Vrolijke kleuren en dito printjes alleen weggelegd voor het voorjaar? Mais non, ook in de herfst kun je prima de deur uit in bloemenprint.

Combineren kun je leren

Het moet wel even gezegd worden dat het dragen en combineren van fall florals een beetje een kunst op zich is. Want die okergele jurk met bloemenprint? Die is wel echt meer voor de zomer. In de herfst gaan we voor een subtielere take on flower prints – hoewel de outfits ook best mogen opvallen. Wij delen een aantal manieren hoe je bloemenprints kunt opnemen in je herfstgarderobe.

Knitwear 

Als iets wel bij dit seizoen past, is het knitwear. En die knitwear is dit seizoen ook verkrijgbaar met bloemen.

Two-piece

Eén bloemig item niet genoeg? Dan kun je altijd bouwen op de combinatie coat + skirt.

Leather weather

In de zomer waren die niet ademende leren jasjes te warm, maar in de herfst zijn de jackets perfect! Ook met een bloemenprint blijft het jasje tijdloos en stoer. Perfect voor degenen die juist wél willen opvallen met bloemenprints.

Jurk + blazer

We noemden net dat je die zomerjurk met bloemen niet zo snel uit je kast zult trekken, maar eigenlijk why not? Combineer een jurk met bloemenprint met een blazer en hoge laarzen en je hebt een volwaardige herfstoutfit samengesteld.

Blouse

De makkelijkste manier om wat fleurige vreugde toe te voegen aan je herfstgarderobe is met een blouse. Dit soort kledingstukken zijn versatile en kun je zo kleurrijk dragen als je zelf wilt. Boven een jeans werkt een dergelijke top goed, maar je kunt het ook dragen met een rok in een herfstwaardige kleur.

Bloemige jassen

Het zal voor sommigen voelen als een bold move, want jassen heb je vaker aan dan een trui of blouse, maar een jas met bloemenopdruk werkt ook goed in de herfst. Een waar statement item.

Head to toe florals

Een volwaardige sunny sunday outfit is toch wel een tweedelig pak met bloemen, perfect om door te gaan naar een afternoon tea, een activiteit die wat ons betreft net zo goed bij de herfst past als dit bloemige ensemble.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws