Waarom Meghan geen contact met haar vader op kan nemen

Ook al zou ze het misschien willen, het kan niet.

Het is geen geheim dat Meghan Markle niet door één deur kan met haar vader Thomas Markle. Hij was de grote afwezige op haar bruiloft en ook heeft hij zijn twee kleinkinderen nog nooit ontmoet. Het lijkt er niet op alsof daar binnenkort verandering in zal komen, en wel vanwege deze reden.

Vader en dochter

Volgens royalty-biograaf Andrew Morton kan Meghan geen contact meer opnemen met haar vader, zelfs als ze dat misschien wel zou willen. “Elke stap die ze zet wordt in de gaten gehouden door de media. Vanaf het moment dat ze op zijn oprit staat, zouden er cameramannen in de bosjes liggen. Dat is negatieve aandacht die ze nu wel kan missen”, zegt Morton, verwijzend naar de huidige populariteit – of het gebrek daaraan – van de Sussex'jes. “Ze weet immers niet hoe dat gesprek met Thomas zou aflopen.”

Aan de andere kant schetst Thomas het plaatje van de zielige vader die zijn dochter al jaren niet heeft gezien. Van de vader die niet aanwezig mocht zijn tijdens de droombruiloft van zijn dochter en van de grootvader die zijn twee kleinkinderen, Archie en Lilibet, nog nooit heeft ontmoet. “Dat is niet eerlijk”, vindt Thomas dan ook. “Ik zou een goede grootvader zijn. Als haar kinderen oud genoeg zijn, zullen ze beseffen dat ze iets missen. Maar tegen die tijd is het misschien al te laat. Ik ben bang dat ik dood zal zijn voor mijn dochter zich bedenkt.”

Vertrouwen

Of Meghan zich ooit zal bedenken? Morton weet het vrij zeker: “Meghan zal zich niet bedenken. Misschien is er een deel van haar dat de draad weer wil oppikken met haar vader, al was het maar voor haar kroost. Maar het is nu eenmaal té riskant.”

Dat Thomas bij het minste of geringste naar de media stapt, maakt het voor Meghan niet bepaald makkelijk hem opnieuw te vertrouwen. “Ze kan hem er duidelijk niet op vertrouwen dat hij hun correspondentie geheim kan houden. Kijk maar wat er gebeurde toen ze hem persoonlijk een brief schreef met de vraag om zijn relaas in de kranten te stoppen: hij verpatste die bewuste brief aan de Britse tabloids. Het is een moeilijke kwestie om op te lossen: contact met haar familie en haar privacy op het spel zetten? Of de veiligheid van stilzwijgen? De brokken zijn niet meer te lijmen, denk ik”, aldus de royalty-biograaf.

Vader Thomas is echter niet van plan zijn banden met de media te breken. “Ik blijf mijn verhaal doen in de media. Vroeg of laat moét ze wel met mij praten.”

Bron: HLN | Beeld: ProShots

Laatste nieuws