Taylor Swift verschijnt in ‘revenge dress’ á la prinses Diana

Taylor heeft van Diana geleerd hoe het moet.

Taylor Swift verscheen vorige week donderdag in een little black dress bij Late Night with Seth Meyers om te praten over de re-release van haar album Red. Het was echter niet het album of de videoclip waar het publiek over sprak, maar Taylor's knipoog naar prinses Diana met haar zogenaamde 'revenge dress'.

Wraak is zoet

Taylor Swift is op dit moment het onderwerp van gesprek in de celebwereld. De zangeres gaat viral vanwege haar nieuwe, ehh.. vernieuwde albums. Tay heeft namelijk besloten om al haar oude albums opnieuw uit te brengen. Waarom? Zodat zijzelf voortaan eigenaar is van haar muziek en niet haar voormalige platenmaatschappij.

De zangeres heeft immers het een en ander meegemaakt met haar platenmaatschappijen en wilde hen niet langer de regie in handen laten hebben. Om dat duidelijk te maken verscheen Taylor vorige week in een zwarte off-the-shoulder jurk van David Koma op tv. Fans konden maar één ding denken: dit is een revenge dress zoals we die van Diana kennen.

Ode aan prinses Diana

Op 29 juni 1994 verscheen prinses Diana op een feest van Vanity Fair in een zwarte jurk die korte metten maakte met alle royal kledingvoorschriften. Diezelfde avond gaf prins Charles toe dat hij was vreemdgegaan tijdens zijn huwelijk met Lady Di. De revenge dress was geboren: een jurk die laat zien wat je in huis hebt en waarmee je wraak kunt nemen.

Op Twitter gaat het sinds Taylors verschijning bij het praatprogramma nergens anders meer over. “Peep the Revenge dress,” schreef Selling Sunset-ster Chrishell Stause op Twitter, terwijl ze de looks naast elkaar postte. “Taylor Swift draagt de Taylor-versie van 'de wraakjurk' bij Seth Meyers” postte een fan. “Taylor Swift's Revenge Dress Era,” schreef een andere volger.

Diana’s iconische jurk. Beeld: Brunopress

Kijk en vergelijk, hieronder de jurk die Taylor Swift droeg om wraak te nemen op haar platenmaatschappij. Net als die van Di kort, zwart, off shoulder en met een diepe V in het midden, we snappen de gelijkenis wel! Ook ruim 25 jaar later leeft de mode en de spirit van de prinses van Wales nog voort.

Bron: People | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws