Prinses Amalia over partner: ‘Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf’

De troon of de liefde? Als Amalia ooit voor die keuze komt te staan, dan neigt ze naar het laatste. En er wordt nu al 'gestreden' om haar hart.

De liefde vinden als royal, het valt niet mee. Niet alleen moet je hopen dat alle aanbidders oprechte bedoelingen hebben, ook kijkt het hele land mee met de partnerkeuze én moet de regering instemmen met een eventueel huwelijk. Hoe denkt Amalia over haar toekomstige prins op het witte paard?

Kiezen voor de liefde

Willem-Alexander gaf ooit aan dat hij zou kiezen voor de liefde, als de regering geen toestemming zou geven voor zijn huwelijk. Prinses Amalia lijkt dat voorbeeld te willen volgen wat haar toekomstige partner betreft. Liever de liefde dan de troon, laat ze weten in het boek Amalia van Claudia de Breij. “Als hij de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Galante manieren & een lompe weddenschap

Een eventuele relatie houdt prinses Amalia privé, wel wil ze kwijt dat ze een romantische ziel is. Haar type man heeft galante manieren, 'zoals je nog ziet in de films over keizerin Sissi'.

Niet bepaald galant was de weddenschap die een aantal jongens bleken te hebben 'over wie Amalia het eerste te pakken had'. Degene die de kroonprinses als eerste aan de haak zou slaan, zou een tegoed van 100 euro voor het computerspelletje Fifa krijgen. Pijnlijk voor de prinses!

Geaardheid is geen probleem

Enkele weken geleden liet de regering weten dat prinses Amalia gewoon koningin kan worden, ook als ze met een vrouw wil trouwen. Voor haar familie zou het ook geen probleem zijn geweest als ze met een vriendin thuis was gekomen, laat de prinses weten. “In mijn familie zeker niet. Mijn ouders hebben ook behoorlijk veel verschillende vrienden, dus ik groeide niet alleen op met ‘oom en tante’, maar ook met ‘oom en oom’ en ‘tante en tante’.”

Bron: Amalia – Claudia de Breij | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws