Leuk nieuws van The Crown: ‘Prins William’ wordt gespeeld door de échte zoon van ‘prins Charles’

Vader en zoon spelen vader en zoon!

Het is nog een jaar (helaas!) wachten tot het volgende seizoen van The Crown, maar een leuk nieuwtje vanuit de auditieruimte houdt ons zoet.

Nieuw seizoen, nieuwe namen

Eerder dit jaar werd bekend dat de rollen voor The Crown seizoen vijf wederom opnieuw verdeeld zijn. Zo zien we straks Dominic West terug als prins Charles en Elizabeth Debicki als prinses Diana. Wie de kinderen van de prince and princess of Wales zouden spelen, bleef lange tijd onduidelijk. Vooral het zoeken naar een jonge acteur die een kleine prins Harry kon vertolken zou de producenten van de koninklijke Netflix-hit kopzorgen geven.

Vader en zoon

Maar ook was er tot voor kort nog geen geschikte jonge 'prins William' gevonden. Grappig genoeg onthult Variety nu dat de rol gaat naar niemand minder dan de zoon van acteur Dominic West zelf, Senan West. De 13-jarige Senan zal in de serie als prins William verschijnen, terwijl zijn vader in de rol van prins Charles kruipt.

Of Dominic een goed woordje heeft gedaan voor zijn zoon om 'm in de serie te krijgen? Who knows. Variety kan in ieder geval vertellen dat de agent van Senan een auditietape naar de makers van The Crown stuurde en dat de nieuwkomer daarmee de aandacht trok. En met de vader-zoon-dynamiek op het scherm zal het ook wel goed zitten. Wij zijn benieuwd!

Prins Charles met zijn zonen in Lech, 1992. Beeld: BrunoPress

Real life drama

De echte prins William kijkt daarentegen niet uit naar het nieuwe seizoen van de serie over zijn familie. Eerder deze week haalden de The Crown-producenten de woede van prins William op de hals door op steenworp afstand van zijn paleis scènes met 'prinses Diana' te filmen. “Ze hadden elke locatie kunnen kiezen om de scène na te spelen, maar ze kozen voor een plek die William bijna vanuit zijn slaapkamerraam kan zien”, aldus een geschokte insider. “Er zijn ook vragen gesteld over hoe er toestemming is gegeven om een koninklijk park te gebruiken voor het filmen van een drama waar de koninklijke familie zo diepongelukkig over is.”

Eerder deze maand was er nog meer drama rondom het televisiedrama toen een vriendin van wijlen prinses Diana opstapte als medewerker van The Crown. Volgens haar werd er te veel afgeweken van de Diana-verhaallijn en werden er 'afspraken niet nagekomen.' Ook kort na het overlijden van prins Philip lag de serie onder vuur, omdat royal experts vonden dat de prins te slecht werd afgeschilderd in een beruchte aflevering uit het tweede seizoen. Terwijl de serie ons laat smullen van schande in het paleis, kunnen ze er op de set dus ook wat van. (Maar we zitten nog altijd klaar hoor, Netflix. Kom maar op met seizoen vijf!)

Bron: People | Beeld: BrunoPress, Netflix

Laatste nieuws