Monaco: Charlotte Casiraghi heeft de perfecte outfit voor de feestdagen

Royals zetten de feestelijke metallic look op de kaart!

Nog beter opgetuigd zijn dan de kerstboom tijdens de feestdagen, de royals laten zien hoe het moet.

Merry Metallic Christmas

De metallic look is hot. Gewatteerde jassen zijn hot. En als je die twee combineert, dan krijg je de ultieme feestelijke outfit die Charlotte Casiraghi ons onlangs liet zien. Tijdens de Nationale Feestdag van Monaco trok de dochter van prinses Caroline de aandacht met een opvallende gouden mantel van Chanel. Wat steekt ze heerlijk af bij de rest van het (ietwat grauw geklede) gezelschap!

Charlotte Casiraghi met haar zoon Raphael Elmaleh tijdens de Nationale Feestdag 2021. Beeld: BrunoPress

'Een stralend zonnetje te midden van alle donkere wolken die boven Monaco hangen', oordeelt de Franse pers. Charlotte woont inmiddels in Parijs en keert niet al te vaak terug naar thuisland Monaco, maar als ze 't doet, dan altijd met koninklijke stijl en allure.

Nooit te veel glitter & goud

Dat we deze kerst een flinke dosis fonkelend goud willen dragen, wisten we al voordat modepopje Charlotte ons haar nieuwste aanwinst toonde. De metallic trend kwam immers al in september voorbij in de kledingkast van de royals met die onvergetelijke Jenny Packham-jurk van Kate, de hertogin van Cambridge.

Kate Middleton bij de première van No Time To Die, september 2021. Beeld: BrunoPress

Na deze verschijning vlogen gouden japonnen als warme broodjes over de toonbank, dus kijk niet vreemd op als je halve familie straks gehuld in pailletten aan het kerstdiner verschijnt. Dat de jurk van Kate een echte feestdagenfavoriet is, laat ook de Amerikaanse zangeres en Queen of Christmas Kelly Clarkson zien: op de cover van haar nieuwste kerstalbum draagt ze een zilverkleurige variant van de jurk.

Schitteren in zilver, daar kan prinses Charlene ook wat van. Zij deed vorig jaar al mee aan de metallic trend met deze oogverblindende pailletten-japon, ook van Jenny Packham. Mocht je nog een paar duizend euro over hebben na het shoppen van je kerstcadeaus, dan weet je bij welke designer je aan kunt kloppen voor je Christmas outfit.

Prins Albert en prinses Charlene bij het Monte-Carlo Gala for Planetary Health, september 2020. Beeld: BrunoPress

Toch gaan de douze points voor de metallic look naar Charlotte Casiraghi: zij laat zien dat fonkelen ook kan zonder je in een avondjapon te hijsen. Haar winterse quilt coat ziet er ook nog eens lekker warm uit, wel zo fijn nu het ijs weer op de autoruiten staat. En zo'n stralende gouden jas is wat ons betreft ook geschikt om iedere dag een vleugje glamour te geven, zonder te wachten tot een gala, filmpremière of kerstfeest zich aandient. Nooit te veel goud!

Bron: Elle FR, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws