Warm & winters: 8 knusse vakantiehuizen met open haard

De leukste accomodaties om te genieten bij het haardvuur.

Of je nu het liefst een winterslaap zou houden of juist enorm geniet van de gezelligheid die dit jaargetijde te bieden heeft: een vakantiehuis met open haard doet je in beide gevallen goed deze winter. Zie jij jezelf ook al zitten naast een knisperend haardvuur, met een goed glas wijn in de hand, tijdens deze donkere maanden? Deze accommodaties in eigen land zijn de perfecte winter getaways. Of je nu een stedentrip wilt doen, rust wilt zoeken op het platteland, gaat voor luxe of voor eenvoud, we've got you covered.

Opwarmen naast het vuur

Nu de dagen steeds korter worden en we het eerste ijs al van de autoruiten krabben, kunnen we er niet meer omheen. De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Of je nu liefhebber van dit seizoen bent of niet, de winterse dagen worden een stuk gezelliger als je na een lange wandeling plaats kunt nemen naast een verwarmende open haard of houtkachel. Glaasje (glüh)wijn erbij, goed boek (of de nieuwste Beau Monde) binnen handbereik, alvast een schaaltje kerstkransjes en you're all settled. Nog op zoek naar de perfecte luxe familievilla, knusse boerderij of een budget-friendly vakantiehuis? Raak geïnspireerd door één van deze vakantiehuizen.

Zeewater & vuur: luxe familievilla in Renesse

Met een grote groep eropuit? Deze prachtige luxe familievilla in het Zeeuwse Renesse heeft slaapplek voor maar liefst negen personen. Dit comfortabele vakantiehuis ligt op steenworp afstand van het strand, waar je 's winters heerlijk uit kunt waaien. Zitten de winterse weersomstandigheden toch niet mee? Dan kun je ontspannen en lekker borrelen naast de stijlvolle gashaard in de woonkamer. Neem gerust ook de (klein)kinderen mee, want de ruime tuin van deze villa is met zijn vele speeltoestellen heel geschikt voor de allerkleinsten.

Binnen- én buitenhaard: knus boshuisje in Drenthe

Liefhebbers van een bosrijke omgeving kunnen hun hart ophalen in dit gezellige huisje, midden in het Drents-Friese Wold. Buitenleven is hier ook tijdens de koudere dagen heel goed te doen dankzij de eyecatcher van een buitenhaard die de accommodatie te bieden heeft. Je zit er warm en droog en kijkt uit op je 'eigen' vijver: veel groener en gezelliger wordt het niet! Bij goed weer kun je de vele fiets- en wandelpaden in het natuurgebied verkennen, bij winters weer strijk je binnen neer naast de open haard. Extra fijn: honden zijn hier ook welkom!

Haard & jacuzzi: gezellig vakantiehuis in Ommen

Nog meer leuks voor de bosliefhebbers die ook van een beetje luxe houden. Bij dit huisje op Bospark Landgoed Junne in Ommen vind je naast een ligbad, inloopdouche en natuurlijk open haard ook een eigen jacuzzi op het terras. De bosrijke omgeving nodigt uit tot lange, avontuurlijke wandelingen, waarbij je je trouwe viervoeter gerust mee kan nemen. Die is namelijk ook hier welkom in het vakantiehuis. Nadat je een frisse neus hebt gehaald tussen het groen is de vraag aan jou: warm je op bij het haardvuur of stap je de jacuzzi in?

Plattelandpracht: koetsierswoning op een landgoed in Limburg

Comfortabel verblijven op landgoed 'Klein Paarlo' – gelegen tussen de stad Roermond en de Duitse grens – doe je in deze nieuwgebouwde koetsierswoning. De ruime woning heeft twee badkamers, een prachtige houtkachel, een privétuin en een terras, en op het landgoed vind je ook een boomgaard, een bos en zelfs een moeras! Wil je het platteland toch eventjes verruilen voor de stad? Op slechts tien minuten rijafstand ligt het bruisende Roermond. Daarna kun je niet alleen zelf weer opladen bij de open haard, ook voor elektrische auto's staat er een laadstation klaar. Handig!

Dromen in de duinen: chique villa in Schoorl

Direct naast het prachtige natuur- en duingebied de Schoorlse Duinen vind je deze luxe villa die van alle gemakken is voorzien. Het pasgelede gerenoveerde vakantiehuis heeft onder andere Auping-bedden, een heerlijk ligbad, een ruime keuken en tuin en zelfs een eigen wasmachine. Uiteraard is er ook een gezellig houtkacheltje, waarvoor het stookhout al klaarligt. We kunnen ons zeker slechtere plekken voorstellen om een paar herfstige dagen door te brengen!

Chic & stads: appartement in hartje Rotterdam

Liever een citytrip? Voor een romantisch weekendje weg is dit luxe stadsappartement in hartje Rotterdam een echte aanrader. In de volledig uitgeruste keuken kun je zelf een heerlijk ontbijtje maken om de dag mee te beginnen, vervolgens kun je de havenstad verkennen en 's avonds plof je neer naast de knusse gaskachel. Doe alsof je thuis bent!

Winter op de Wadden: luxe villa op Terschelling

Een paar dagen naar de Wadden met z'n allen? Deze riante villa heeft slaapplek voor zes personen en is dus een heerlijk verblijf voor families of groepen vrienden. In deze huiselijke accommodatie op Terschelling voel je je meteen thuis. Al is dat prachtige uitzicht niet iets wat we van thuis kennen. De villa is iets hoger gelegen, waardoor je een schitterend uitzicht hebt over een duinvallei. De natuur is overal! Voor boodschappen ga je naar een van de gezellige dorpjes op het eiland, zoals Oosterend of Hollum.

Landelijk & feelgood: voormalig bakhuisje in Twente

Hoe knus is dit huisje, met z'n prachtige grote open haard! In Twente vind je deze landelijke en klassieke vakantiewoning voor zes personen in een voormalig bakhuisje. De rode bakstenen en authentieke elementen geven het huisje enorm veel karakter. De stad Enschede ligt op steenworp afstand, maar voor iedereen die liever de natuur in gaat is er ook meer dan genoeg te beleven. Fietsen en wandelen over de Twentse landerijen is het hele jaar door leuk, bijvoorbeeld – maar vergeet je regenlaarzen niet!

En, voor welke open haard zit jij dit seizoen?

Beeld: Pexels

Laatste nieuws