Royal fashion: het nieuwe ‘uniform’ van hertogin Kate

'Feit is dat de stijl van Kate veranderd is sinds Meghan bij de familie kwam.'

Misschien denk je bij een koninklijk uniform vooral aan de met medailles versierde, militaire pakken die soms voorbijkomen tijdens een officiële gelegenheid. Maar ook de stijlvaste Queen en hertogin Kate lijken een uniform te hebben.

Een outfit, tig kleuren

Queen Elizabeth is natuurlijk het koninklijke voorbeeld van een standvastige stijl met haar signature gekleurde mantelpakjes. We kunnen Hare Majesteit uittekenen kleurrijke mantel of mantelpak, een parelketting, een bijpassende hoed met versiersel en stevige zwarte schoenen. En vooruit, in de zomer is er ook nog wel eens plaats voor een vrolijke bloemetjesjurk.

Queen Elizabeth. Beeld: BrunoPress

Kate’s nieuwe stijl

En nu de hertogin van Cambridge een steeds grotere rol binnen het koningshuis op zich begint te nemen, lijkt ze ook steeds meer haar eigen signature style te ontwikkelen. Eén outfit die je in alle kleuren kunt dragen, en waarmee je altijd goed voor de dag komt. Niet alleen is Kate de laatste jaren veel meer glamourous geworden wat haar outfits betreft, ook gaat ze vaker voor zakelijk chic. Poppige jurkjes zijn verruild voor business blazers en pantalons. “De hertogin gaat de laatste tijd echt voor een 'open jas met broek'-look”, constateert royal fashion expert Elizabeth Holmes op Instagram. “Die kledingevolutie van Kate begon toen Meghan bij de familie kwam. Het ziet eruit als een zakelijk en serieus alternatief voor een jurk dragen overdag.”

De hertogin van Cambridge in haar ‘uniform’: maart 2021, oktober 2021 en november 2021. Beeld: BrunoPress

De outfitformule? Een donkere pantalon met een knallende top en matching mantel. Stylist Hannah Eichler noemt de combinatie vooral praktisch. “Kleding kopen in kleurfamilies is een makkelijke manier om een goed werkende garderobe aan te leggen. Je kledingstukken passen altijd bij elkaar en het is eenvoudig om stukken te combineren”, legt ze uit aan FEMAIL. “Of je nu je outfit de avond van tevoren klaarlegt of last minute iets samen moet stellen, colour coding is dé manier om er onmiddellijk verzorgd uit te zien. Dit is absoluut geen nieuwe stijltruc binnen de koninklijke familie, denk maar aan de Queen.”

Ook styliste Rochelle White keurt het uniform van Kate goed. “Deze formule is de allermakkelijkste manier om een look samen te stellen en te verfijnen. Door je op deze manier te kleden, kom je over als iemand met veel zelfvertrouwen en het is elegant en verfijnd zonder al te veel moeite.”

De hertogin van Cambridge in Wolverhampton, mei 2021. Beeld: BrunoPress

“Ik heb het idee dat Kate fashionable sophisticated de deur uit wil gaan”, vervolgt Rochelle. “Dit seizoen kiest ze vooral eenvoudige, maar efficiënte kleding. Haar looks zijn de laatste tijd inderdaad behoorlijk uniform, maar ze wisselt wel af met kleuren en accessoires. Ik denk dat ze weet dat de media zich op haar outfits richten en ze houdt het graag eenvoudig om meer aandacht te vragen voor wat ze doet of bijwoont.” Oeps, in dat geval doen wij het al meteen verkeerd. Maar je outfits én je werk worden gewaardeerd, Your Royal Highness.

Bron: Elizabeth Holmes (@eholmes), Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws