doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Royal Fashion: 7 dingen die de royals niet mogen dragen

Jaarlijks voeg je gemiddeld zóveel kledingstukken toe aan je garderobe

We kunnen alvast verklappen dat het best meevalt en je daarom dus best nog dat ene truitje in mag slaan.
.
kledingkast

We shoppen heel wat af in een jaar, maar we hebben die extra kledingstukken gewoon écht nodig. Onderzoekers hebben bekeken hoeveel nieuwe items we jaarlijks aan onze garderobe toevoegen en wat het gemiddelde bedrag is van een kledingstuk. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

We kunnen alvast verklappen dat het best meevalt en je daarom dus best nog dat extra truitje in mag slaan.

Onderzoek 1: Kledingstukken

Uit het onderzoek bleek dat Nederlanders jaarlijks 46 nieuwe kledingstukken aan hun garderobe toevoegen. Als we bedenken dat we tijdens een goede dag shoppen met tassen vol nieuwigheden door de winkelstraten lopen, klinkt dit toch wat onrealistisch. Ook geven we hoogstwaarschijnlijk meer uit dan wat het onderzoek uitwijst: de gemiddelde prijs per kledingstuk is namelijk zestien euro. Maar we kopen niet alleen, we gooien ook weg: jaarlijks gaan gemiddeld 40 kledingstukken de deur uit.

Onderzoek 2: Miskoop?

Online platform On Buy deed ook onderzoek naar de kledingkast van vrouwen en kwam tot een paar schokkende conclusies. Zo hebben we allemaal wel kledingstukken die we vaker dragen dan andere items, maar volgens het onderzoek is het wel heel ernstig gesteld met onze kledingkast. Het schijnt namelijk dat elke vrouw slecht 40 procent van al haar kleding daadwerkelijk draagt en dat zou toch uitkomen op een bedrag van rond de 2.700 euro. En als we dan even terugdenken aan onze eigen kledingkast zou dit inderdaad zomaar kunnen kloppen. 

De vraag luidt dan ook: hoe kan het dat we zoveel kleding niet dragen? De verklaring is eigenlijk heel simpel en stiekem maken we ons er allemaal schuldig aan: impulsaankopen. Modeontwerpster Vivienne Westwood spoort vrouwen dan ook aan om beter na te denken wanneer ze overwegen iets te kopen. “Koop minder, kies beter." Dat is nog eens een tip waar je iets aan hebt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws