Prins Albert: ‘Jacques en Gabriella gaan niet meer naar school’

De Grimaldi-twins worden nu in het paleis opgeleid.

Veel ouders zullen niet staan te springen om thuisonderwijs voor hun kroost nadat we er vorig jaar aan moesten geloven, maar prins Albert houdt zijn kinderen juist graag in de buurt.

Niet meer naar school

Jacques en Gabriella, de tweeling van prins Albert en prinses Charlene, gaan al een tijdje niet meer naar school, laat prins Albert weten in een interview met Paris Match. Afgelopen september gingen de twee voor het eerst naar hun nieuwe privéschool, maar Albert en Charlene hebben gezamenlijk besloten dat het toch beter is om hen thuis te houden 'vanwege gezondheidsredenen.' Nu gaat thuisonderwijs er bij de Grimaldi's ook ietsjes anders aan toe dan bij het gemiddelde gezin, als we prins Albert mogen geloven. In het paleis is een 'klein klasje' ingericht, “die er net zo uitziet als een normaal klaslokaal, met uitzicht op de tuin.” En voor de complete schoolervaring zijn er ook nog een paar klasgenootjes én onderwijzers opgetrommeld. “Ze worden vergezeld door vier vriendjes, twee jongens en twee meisjes. Ze krijgen les van dezelfde meesters en juffen als die ze hadden op school.” Oftewel: Jacques en Gabriella gaan niet meer naar school, maar de school gaat wel naar hen.

Prins Jacques tijdens de Nationale Feestdag, november 2021. Beeld: BrunoPress

Een makkelijke oplossing vindt prins Albert (het scheelt een hoop gedoe, de kids niet brengen en halen), maar hij laat ook weten dat de twee weer 'normaal naar school zullen gaan' wanneer de situatie het toelaat. Of het nu gaat om de gezondheidssituatie van prinses Charlene of om de pandemie, of allebei, is niet helemaal duidelijk.

Op pad met papa

En dat bij het onderwijs in het paleis ook af en toe een uitstapje met de prins van Monaco hoort, is afgelopen weken wel gebleken. Prins Jacques en prinses Gabriella vergezellen hun vader regelmatig bij werkbezoekjes, helemaal nu prinses Charlene opnieuw van huis is. Vorige week plantten de twee jongste Grimaldi's bijvoorbeeld nog een boom ter ere van het 100-jarig bestaan van de Soroptomist International Organization (en een beetje ter ere van hun moeder, want om precies te zijn plantten ze een boom uit haar thuisland Zuid-Afrika). Bomen planten, feestdagen bijwonen en af en toe naar het buitenland vliegen: het is nu al aan de orde van de dag voor de royal twins.

Prinses Gabriella en prinses Jacques, 24 november 2021. Beeld: BrunoPress

Op 10 december mag de tweeling zeven kaarsjes uitblazen. Het is nog onduidelijk of moeder prinses Charlene ook bij die speciale dag kan zijn. Momenteel is de prinses opgenomen in een buitenlandse kliniek om te herstellen van haar mysterieuze ziekte. In het interview met Paris Match benadrukt prins Albert dat het niet om een 'ernstige of ongeneeslijke' ziekte gaat, en ook zeker niet om huwelijksproblemen – een gerucht dat de prins bij elk interview de kop in drukt. Eerder vertelde prins Albert aan PEOPLE dat zijn kinderen hun moeder erg missen, maar dat ze op deze leeftijd wel begrijpen wat er speelt. Hopen voor Jacques en Gabriella dat ze komende maand toch een klein familiefeestje kunnen vieren.

Bron: Paris Match, Femina | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws