Dit vinden de Britse royals écht van The Crown

Vinden ze de hitserie over hun eigen leven nu wel of niet leuk?

We hebben meermaals gehoord dat de Britse royals geen fan zijn van de populaire serie The Crown, maar dat blijkt nu toch niet helemaal te kloppen. Volgens een expert kijkt de koninklijke familie juist graag naar de serie over hun eigen leven.

Britse royals en The Crown

Volgens koningshuisexpert Ken Wharfe houden de Britse royals er wel van om naar dit soort fictionele series te kijken. Wharfe was jarenlang de bodyguard van prinses Diana en schreef het boek Diana – Closely Guarded Secret. “De royals houden van die series”, vertelt hij aan OK!. “Ze kijken ernaar en daar zijn ze niet bang voor. Ze kijken vooral om te zien hoe waar of hoe onwaar het is.”

Wharfe wil nog wel benadrukken dat series als The Crown niet helemaal waarheidsgetrouw zijn en dat het geen feitelijke documentaires zijn. “Peter Morgan, maker van The Crown, heeft zelf gezegd dat dit geen documentaire is met waarheidsgetrouwe feiten”, legt de royalty kenner uit. “Een deel ervan is waarheidsgetrouw en een deel ervan is aangepast om het geheel meeslepender te maken.”

De voormalig bodyguard van Lady Di heeft uiteraard zelf ook een mening over de vertolking van prinses Diana in The Crown. Actrice Emma Corrins mocht deze rol op zich nemen en dat heeft ze goed gedaan volgens Wharfe. “Ik vond het briljant. Er was geen grote fysieke gelijkenis, maar ze beheerste de maniertjes, haar manier van lopen en haar spraak”, zegt de royalty-expert.

Maar één ding in de serie zou sowieso nooit in het echt voorkomen: “Diana reed niet op rollerskates door Buckingham Palace.”

Meer royals zijn fan

Welke royals kijken nog meer naar The Crown? Volgens The Express heeft onder meer Queen Elizabeth de serie gezien, nadat Sophie, de gravin van Wessex, haar hiermee kennis liet maken. Prins Harry heeft bij James Corden zelf toegegeven dat hij naar de Neftlix-hitserie keek. Hij zei hierover: “Het is fictief, maar het is losjes gebaseerd op de waarheid. Natuurlijk is het niet helemaal nauwkeurig… Maar het geeft je een globaal idee van wat die levensstijl – de druk om plicht en dienstbaarheid boven familie en al het andere te stellen – wat daaruit kan voortkomen.”

Prinses Anne heeft de serie naar eigen zeggen niet gekeken, maar was wel verbaasd om in een glossy over 'zichzelf' te lezen. “Laatst las ik een artikel – ik kijk geen Netflix of The Crown – maar de actrice vertelde hoelang het duurde om haar haar te doen zoals ik het doe, en ik dacht: 'Hoe kan het in hemelsnaam zo lang duren?' Ik bedoel maar, het kost mij tien of vijftien minuten.”

Sarah Ferguson, de hertogin van York, heeft de serie wel gekeken en is (net als wij) groot fan. Vooral van de scènes waar ze zelf in voorkomt. “Ik vond het prachtig gefilmd”, laat de duchess weten. “De cinematografie was schitterend. De manier waarop ze mijn huwelijk hebben neergezet was ook erg mooi.” 'Fergie' heeft zelfs nog aangeboden om zelf mee te werken aan de serie als expert – een verzoek waar de makers van de The Crown vriendelijk voor hebben bedankt.

Bron: NSMBL | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws