Deze symbolische stropdas droeg koning Willem-Alexander bij de intrede van prinses Amalia

Wat een lief detail!

Een goed doordacht accessoire, daar houden we van! Koning Willem-Alexander liet gisteren met zijn stropdas een lieve knipoog naar zijn dochter zien bij het binnenleiden van prinses Amalia in de Raad van State.

Wie wat bewaart…

De dag na haar achttiende verjaardag beleefde prinses Amalia nóg een grote dag. Ze deed, nu als volwassen royal, haar intrede in de Raad van State, gaf haar eerste toespraak op livetelevisie en daarna ook nog 'ns haar eerste solo-interview. “Een spannende dag”, zo erkende ze zelf ook, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren gelukkig nooit ver weg voor de nodige steun of een bemoedigende glimlach. Daarnaast had de koning ook in zijn outfit een leuke verwijzing naar zijn oudste dochter verwerkt. Blijkbaar bewaart Willem-Alexander al zijn dassen goed, want bij het binnenleiden van Amalia droeg hij exact hetzelfde exemplaar als toen hij in december 2003 zijn dochter voorstelde aan de pers in het ziekenhuis Bronovo, een blauwe stropdas met een witte diagonale streep. De cirkel is rond!

Amalia’s outfit

Maar niet alleen de stropdas van WA kwam ons bekend voor, toen prinses Amalia uit de auto stapte viel ons ook meteen haar jurk op. Die leek verdacht veel op de jurk die ze droeg op de nieuwe portretten die ter ere van haar verjaardag zijn vrijgegeven deze week.

Het blijkt inderdaad om hetzelfde ontwerp te gaan, maxi-jurk 'Naomi' van het Nederlandse label LaDress, maar met een andere print. Prinses Amalia zet zichzelf direct neer als een stijlvaste royal, of als iemand die beide printjes/kleurtjes/stofjes zó leuk vindt, dat ze die meteen maar allebei koopt. Dat snappen we als geen ander…

De kunst afkijken bij Máxima

Ook koningin Máxima heeft sommige outfits in meerdere kleuren in de koninklijke garderobe hangen, en prinses Amalia onthulde eerder al dat ze veel stijllessen van haar moeder meekrijgt wanneer ze zich voor officiële gelegenheden moet kleden. “Want zij heeft er natuurlijk serieus verstand van”, vertelt ze aan Claudia de Breij in het boek Amalia. Als ze samen aan het winkelen zijn, wijst Máxima haar dochter vaak op leuke items. Prinses Amalia is dan niet altijd meteen overtuigd. Haar moeder koopt het dan tóch, maar voor zichzelf. En dan komt het regelmatig voor dat, nadat Máxima het een paar keer heeft gedragen, Amalia zegt: “Ik heb trouwens dat ene shirt even uit jouw kast gepakt.” “Dat wist ik wel,” is dan meestal het antwoord. “Hij was voor jou, je moest gewoon even op mij zien dat het leuk is.”

Bron: Vorsten, Modekoningin Máxima, Claudia de Breij – Amalia | Beeld: BrunoPress, RVD,

Laatste nieuws