Aha! Dít is het geheime talent van Queen Elizabeth

De Queen is van alle markten thuis!

Alsof koningin van Engeland, moeder van vier, grootmoeder van acht kleinkinderen en overgrootmoeder van maar liefst twaalf achterkleinkinderen nog niet genoeg is, blijkt Queen Elizabeth ook nog een heel bijzonder talent te hebben.

Accenten

De Queen blijkt namelijk heel goed te zijn in het nadoen van accenten, zo vertelde haar kleedster Angela Kelly aan The Sun. Angela is al tientallen jaren de vaste kleedster van de Queen. Meer dan logisch dat de twee in al die jaren een goede band hebben opgebouwd dus Angela weet dan ook details over Her Majesty die niemand anders weet.

“We hebben veel plezier samen,” vertelde ze aan The Sun. “De koningin heeft een ondeugend gevoel voor humor en is een geweldige mimespeler. Ze kan alle accenten nadoen, ook de mijne.” Wij zijn nu wel heel benieuwd, waar zijn die geluidsopnamen?

Angela Kelly, tweede van rechts, met de Queen en Anna Wintour. Beeld: BrunoPress

Humor

Ook schreef Angela een boek over haar tijd als kleedster van de Queen, getiteld The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. Dat boek werd onder andere hoog geprezen door voormalig adjunct-secretaresse van de Queen, Samantha Cohen. Zij kan inderdaad beamen dat Angela en de Queen goed overweg konden en heel wat hebben gelachen samen.

“Wanneer Angela Kelly en de koningin samen zijn, galmt het gelach door de gangen van Buckingham Palace,” vertelt Samantha. “Angela heeft vijfentwintig jaar met de Queen gewerkt en door de gangen van het Koninklijk Huis gelopen, eerst als de Senior Dresser en later als Personal Advisor, Curator, Wardrobe en In-house Designer van Hare Majesteit. Als de eerste persoon in de geschiedenis die deze titel draagt, deelt zij een unieke nauwe werkrelatie met de koningin.”

Gezelligheid

Dat de Queen zorgt voor wat gezelligheid in het paleis en regelmatig haar personeel aan het lachen brengt, weet ook Paul Burrell, voormalig butler van prinses Diana te vertellen. “Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en een schaterlach,” vertelde hij aan Express. “Als ze door het land reist, vindt ze het heerlijk om regionale accenten te horen.”

“Ze houdt ervan om een Scouse [Liverpool] accent, een Birmingham accent, een Welsh accent of een Schots accent te horen. Wanneer ze terugkomt kan ze het accent goed nadoen. Ze heeft een geweldig Scouse accent”, aldus de voormalig butler. Ha, de Queen is van alle markten thuis! En wij maar denken dat ze alleen onberispelijk Algemeen Beschaafd Engels sprak.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws