Terugblik: de kerstgala-outfits van koningin Máxima

Bij de koningin hoef je niet aan te komen met een foute kersttrui.

Wat zou koningin Máxima dragen tijdens Kerstmis? Bij de Britse royals krijgen we meestal toch wel één kerstoutfit te zien, maar van de Oranjes weten we niet of ze aan het kerstdiner zitten in de nieuwste couture of in een foute kersttrui. Wat we wél hebben: jarenlange feestelijke, koninklijke mode-inspiratie van het jaarlijkse Kerst Muziekgala.

Kerst Muziekgala

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Méér Muziek in de Klas en daarom ieder jaar aanwezig bij de opnamen van het Kerst Muziekgala. Tijdens het gala treden zowel jong talent als bekende muzikale Nederlanders op – een swingend kerstspektakel dat helemaal past bij Máxima, die graag danst, zingt en gitaar speelt. En op modegebied kan ze zich ook nog eens uitleven. Kijk mee naar de kerstgalalooks van de afgelopen jaren!

2021

Eentje die nog vers op ons netvlies staat, Máxima in deze beeldige zachtroze cape. Psst, de uitzending van het muziekgala met daarin Hare Majesteit is nog terug te zien via de NPO.

Beeld: BrunoPress

2019

By far onze favoriet, want deze glitterjapon schrééuwt natuurlijk kerstgala.

Beeld: BrunoPress

2018

Chic: een zwarte pantalon met grote strik en een smetteloze witte blouse. De glitterjurk van Romy mag er ook zijn!

Beeld: BrunoPress

2017

Iets minder kerstachtig, iets meer koninklijk. Maar dankzij die kerstman aan Máxima’s zijde komt het wel goed met de Christmas vibes.

Beeld: BrunoPress

2016

Een kerstjapon waar iedereen wel wat van vindt. Dus als je nog een gespreksonderwerp zoek tijdens het kerstdiner…

Beeld: BrunoPress

Kerst bij de Oranjes

Onlangs lieten de Oranjes met een lieve foto zien dat het hele gezin weer herenigd is voor de feestdagen: zowel prinses Amalia als prinses Alexia zijn weer terug in het ouderlijk paleis. Tijdens Kerstmis horen we natuurlijk van de koning via zijn televisietoespraak, maar die wordt al een paar dagen van tevoren opgenomen. Gravin Eloise van Oranje verklapte vorig jaar dat haar familie ‘gewoon lekker gourmet’ tijdens kerst. They’re just like us.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws