Feestdagenhack: zó zorg je dat je champagne royally blijft bubbelen

Santé!

Bij de feestdagen horen natuurlijk veel gezelligheid, een beetje glitter and glamour én de nodige hapjes en drankjes. En als we dan één favoriet moeten kiezen dan gaan we helemaal noblesse oblige voor een goed glas champagne. Met deze lifehack om je platte champagne weer helemaal bruisend te krijgen, bubbel je bovendien de hele avond door!

Royal drink of choice

We hebben al eens eerder een selectie foto’s verzameld van verschillende royals aan de champagne. Want een goed glas mousserende wijn slaan Koninklijke Hoogheden zeker niet af, al zien we ze toch vaker een fles kapotslaan tegen een boot dan nippend aan een flute.

Dooie boel

Bevat jouw champagne geen bubbels meer? Met een klein beetje geluk hoef je dan alleen maar je keukenkast in te duiken en tref je daar je redder in nood aan: een rozijn. Een gedroogde druif is namelijk het enige wat je nodig hebt om je champagne of een andere mousserende drank tot leven te wekken.

Je hoeft de rozijn alleen maar in de fles te laten vallen en het enkele minuten z’n werk laten doen. Daarna bubbelt je champagne weer als vanouds – of in ieder geval meer dan-ie daarvoor deed. Hoe dat kan? Heel simpel. Het overgebleven koolstofdioxide klampt zich aan deze ribbels van de druif vast en er ontstaan weer bubbels wanneer dit vervolgens weer loslaat. De rozijn voegt dus geen extra koolzuur toe, maar stimuleert de stof om weer te bruisen.

Laatste nieuws