Foto’s: de royal doop van prinsje Joachim

Eh, wie?

Een koninklijke doop in hartje Parijs, dat moet ook zonder monarchie gewoon kunnen volgens de Murats. Maak kennis met prinsje Joachim en zijn bijzondere familie.

Prins Joachim Murat

2021 was een jaar vol royal baby’s. Prinses Eugenie, prinses Beatrice, hertogin Meghan, en prinses Sofia van Zweden verwelkomden allemaal een kleine spruit. Maar óók in Frankrijk werd een prinsje geboren. Iets dat veel mensen volledig zal zijn ontgaan, want na Marie-Antoinette of keizer Napoléon is het voor royaltywatchers maar een saaie boel onder de Franse zon. Gelukkig hebben we de Murats nog…

Prins Joachim en prinses Yasmine
Beeld: BrunoPress

Dit zijn prins Joachim, prinses Yasmine en hun vier maanden oude zoontje, die voluit prins Joachim Georges Laurent Napoléon Murat heet. Die lange naam verklapt al ’n beetje waar de Murats hun royal roots aan te danken hebben. Het zijn afstammelingen van de allereerste Joachim Murat, die tot koning van Napels werd benoemd door zijn zwager Napoléon Bonaparte, de toenmalige keizer van Frankrijk. Hoewel noch Napels noch Frankrijk momenteel een koningshuis hebben, gaan de Murats nog altijd prat op hun voorouders en koninklijke titels, die ze dus ook altijd nog gebruiken. En een royal doop voor de ’troonopvolger’, tja, dat hoort er dan ook bij.

Beeld: BrunoPress

Peetouders

De jongste Murat-prins werd in augustus geboren en afgelopen week gedoopt in de Parijse kathedraal Saint-Louis des Invalides. Geen koninklijke positie meer hebben, betekent niet dat je hoeft in te leveren op pracht en praal. Prinsje Joachim kreeg als peetvaders de Russische groothertog George Romanov, zakenman Laurent Dassault en Christian Bourdeille, voorzitter van een stichting die de herinnering aan Napoléon levend houdt. Zijn peetmoeders zijn prinses Noal Zaher van Egypte, geboren als prinses van Afhanistan, journaliste Dominique Torrès en zijn tante Nesrine Briki, de zus van prinses Yasmine.

De peetouders van prins Joachim. Beeld: BrunoPress

Daarnaast waren er nog een aantal ‘royals’ van de partij waarvan je wellicht nog nóóit gehoord had. Zoals prinses Caroline Murat, prins Jérôme Murat, prins Pierre Murat en zijn vrouw, prinses Leila, prins Charles Bonaparte en prins Stéphane Belosselsky-Belozersky. Welkom in de wondere wereld van prinsen en prinsessen zonder koninkrijk, maar mét dure smaak!

In de toekomst zal prins Joachim, net als zijn ouders, geen officiële royal rol hebben, maar wel leuk kunnen teren op het aanzien, de titels en het vermogen van zijn familie. Hoe doen ze ’t toch?

Bron: Histoires royales | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws