Koninklijke kliek: met welke andere royals is Máxima bevriend?

Sinds dat vriendschapskettinkje eerder dit jaar zijn we benieuwd: wie zijn Máxima's koninklijke besties?

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe het is om koningin of kroonprinses te zijn. Wel zo fijn als je af en toe bij elkaar kunt aankloppen voor advies en een kopje thee.

Máxima kan het gelukkig uitstekend vinden met haar mede-royals en heeft in de loop der jaren stevige vriendschappen opgebouwd.

Koningin Letizia van Spanje

Letizia en Maxima
Beeld: BrunoPress

Letizia en Máxima werden niet lang na elkaar verheven van burgermeisje tot kroonprinses en van kroonprinses tot koningin. Daarnaast delen ze dochters van dezelfde leeftijd en dezelfde moedertaal. Dat het een goede basis is voor een vriendschap, blijkt wel uit beelden van de twee koninginnen samen: Letizia en Máxima vliegen elkaar in de armen bij een hereniging en lijken bij gezamenlijke royal duties het beste in elkaar naar boven te halen. Sinds dit jaar hebben ze ook allebei een dochter op dezelfde kostschool in Wales. Volgens koningin Willem-Alexander kunnen ‘prinses Leonor en prinses Alexia ook wel vriendinnen worden‘, waarmee de hechte band tussen de Spaanse en de Nederlandse royals misschien nog een generatie wordt voortgezet.

Koningin Mathilde van België

Beeld: BrunoPress

Een luisterend oor vindt koningin Máxima ook bij onze zuiderburen. In het openbaar tonen koningin Mathilde en koningin Máxima zich als hechte vriendinnen, maar ook privé schijnen er regelmatig lange telefoongesprekken te zijn tussen Brussel en Den Haag. Beide queens lopen bovendien de deur plat bij het Belgische modehuis Natan en kopiëren elkaars koninklijke kledingkast herhaaldelijk. De goede band tussen Mathilde en Máxima leidde eerder dit jaar tot de geruchten dat prinses Amalia het héél gezellig zou hebben met de Belgische prins Gabriel, maar die roddels sloeg de couturier van Natan in de wind. Hij kan het weten, met Mathilde en Máxima die frequent over de vloer komen.

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen

Beeld: BrunoPress

De band tussen de Oranjes en alle Scandinavische royals is goed. De Zweedse kroonprinses Victoria is bijvoorbeeld peettante van prinses Amalia, die weer bruidsmeisje op haar royal wedding was. Maar vooral met Noorwegen hebben Willem-Alexander en Máxima een goede klik, zo bleek ook dit jaar weer tijdens een staatsbezoek. Koningin Máxima leek toen een ‘vriendschapskettinkje’ te dragen van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, en royalty-watchers menen al langer dat de Nederlanders en de Noren zeer op elkaar gesteld zijn. Máxima is bovendien ook peettante van Mette-Marits zoon, prins Sverre Magnus.

Prinses Charlene van Monaco

Van Máxima en Charlene bestaan helaas geen gezellige kiekjes samen, maar de prinses van Monaco heeft zelf laten weten dat onze koningin een van haar eerste royal vriendinnen was. “Máxima is ongelooflijk supportive wanneer ik hulp nodig heb”, vertelde ze aan The Times. “Aangezien zij uit Argentinië kwam en naar Nederland is verhuisd, hebben we soortgelijke keuzes gemaakt. Ze heeft me advies gegeven waar ik echt iets aan heb.”

Gravin Sophie van Wessex

Beeld: BrunoPress

Tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk in 2018 had koningin Máxima dolle pret met Sophie, gravin van Wessex, echtgenote van prins Edward en schoondochter van Queen Elizabeth. Een serieus fotomoment werd voortdurend onderbroken door een grap of gekke blik van een van de twee royal ladies, en de Britse media schreef dat ze de hele dag met elkaar babbelden als ’twee oude vrienden.’ Of Máxima en Sophie dat ook echt zijn weten we niet, maar anders hadden we hier te maken met een gevalletje vriendschap-op-het-eerste-gezicht.

Bron: Hello! Magazine, The Daily Mail | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws