Willem-Alexander ziet prinses Alexia en kroonprinses Leonor wel vriendinnen worden

Na de zomervakantie worden Alexia en Leonor van Spanje klasgenootjes in Wales. De kans op een royal vriendschap is er zeker, meent koning Willem-Alexander.

Ze vertrekken straks samen naar Wales, prinses Alexia en kroonprinses Leonor van Spanje. Het begin van een hechte royal vriendschap?

Atlantic College

Zowel Alexia (16) als Leonor (15) mogen vroeg op eigen benen gaan staan. Beiden gaan ze hun middelbareschooltijd afmaken in Wales, ver weg van hun ouderlijke paleizen. Aan het Atlantic College kunnen ze zich mengen met leerlingen van over de hele wereld, die veelal met een studiebeurs binnenkomen. Een elitair instituut is het dus zeker niet, al zegt het wel wat dat eerst kroonprinses Elisabeth van België er haar diploma haalde en er nu nóg twee jonge royals naar de kostschool trekken.

Volgens koning Willem-Alexander had het gezin geen idee dat Alexia bij een andere prinses in de klas zou komen. “Dat hoorden we pas toen Alexia al aangenomen was. Dat was een totale verrassing voor ons,” zei hij daar een paar weken geleden over tijdens de zomerfotosessie.

Op eigen kracht

Gelukkig vindt Willem-Alexander het alleen maar leuk dat zijn dochter de banden met de Spaanse royals aan kan halen. Voor Leonor toont hij veel bewondering: “Ik vind het fantastisch dat de kroonprinses van Spanje helemaal op eigen kracht het selectieproces doorgekomen is en uitgekozen is. Op het laatste moment wisten ze pas wie het was, toen ze bij een interview moest verschijnen.” Daarmee suggereert de koning wel een beetje dat hij zelf nogal wat hulp nodig heeft gehad om, destijds als kroonprins, aangenomen te worden op de school waar zijn dochter nu ook heengaat.

Leonor & Alexia

“Ik weet zeker dat ze het goed samen zullen vinden”, laat de koning ook los over prinses Leonor en prinses Alexia. De twee kennen elkaar al een beetje, en zullen wellicht naar elkaar toetrekken nu ze een grote stap in het onbekende zetten. Alexia weet namelijk nog niet precies wat haar te wachten staat, vertelt haar vader: “Ik vind het wel jammer dat ik door corona niet met haar naar die school ben gegaan. Ze heeft het zelf ook nog helemaal niet gezien. Ze kent het alleen van verhalen en foto's.”

We zijn benieuwd hoe het zal gaan tussen Leonor, die vaak beschreven wordt als charmant, kalm en hartelijk, en Alexia, die meestal als ietwat rebels wordt neergezet maar juist introvert en afwachtend zou zijn. Tussen moeders Letizia en Máxima zit het in ieder geval wel goed:

Willem-Alexander, Máxima, Letizia en Felipe in 2013. Beeld: Brunopress

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws