Wanneer kun je het beste dat mooie fotoboek maken?

Nederland wordt steeds vaker rood gekleurd op de coronakaart, waardoor je misschien denkt dat je onderhand nergens meer naar toe kunt op vakantie. Dus waarom zou je dan ook de moeite doen om een heel fotoboek te laten maken als je droomvakantie niet door kan gaan? Maar het kan juist ook grappig zijn om later terug in de tijd te kijken, naar hoe jij jouw coronavakantie gespendeerd hebt, toen het er allemaal net even wat anders uitzag.

Wanneer je nu op Facebook kijkt zie je overal wel mensen in je feed voorbijkomen die een photoshoot laten doen, als is het maar in hun deuropening. Het heet de Coronashoot, die door alle gekte in deze tijd ontzettend normaal is geworden, door zowel de lockdown als de anderhalve meter afstand. Hoewel we er nu gewend aan raken, kijken we hier later hopelijk anders op terug.

Maak bijvoorbeeld een eigen fotoboek

Hoe leuk kan het zijn om alle herinneringen in een fotoboek te stoppen van wanneer jij in jouw eigen thuiskantoor aan het werk was, die ene verjaardag waarbij je allemaal op die anderhalve meter afstand zat, het mondkapje dat je zelf hebt gemaakt? Allemaal unieke en speciale herinneringen die je zo niet kan vergeten als je er een fotoboek van maakt. Je kunt online zo jouw eigen fotoboek maken van afgelopen jaar!

Vaak is het dan wel het makkelijkst om van tevoren te bedenken wat je in je fotoboek wilt hebben. Als je nu bijvoorbeeld een fotoboek voor 2022 wilt maken moet je nu al genoeg ideeën hebben voor al je foto’s. Want welk formaat wil je de foto’s hebben en waar wil je ze positioneren. Welk soort papier wil je het op laten printen en wat voor en tekst wil je erbij schrijven? Moeten alle foto’s op dezelfde plek staan of wil ik ze toch liever op delen in bepaalde periodes en onderwerpen? Kortom je moet dus overal rekening mee houden bij het maken van een fotoboek, maar een prachtig fotoboek in elkaar zetten is en blijft heel makkelijk met de juiste tools.

Dat is wel heel handig en belangrijk, aangezien je vroeger veel tijd moest steken in het samenstellen van een fotoboek, ook als je dit online deed. Omdat de foto’s niet het goede formaat waren of omdat de mensen per se die ene tekst erin willen hebben staan.

Verbeterde manier

Nu zijn er vele grote sprongen gemaakt in het maken van een fotoboek, je maakt het snel en ook nog eens mooi. Nog steeds blijft de tekst schrijven wel een vak apart, maar ook dit komt vaak goed als je er maar eventjes tijd in stopt. Ook bieden sommige sites zelf al een tekst aan, maar ook helpen ze je met het bijsnijden van jouw foto’s en het plaatsen ervan op de pagina’s. Dit heten ook wel sjablonen: deze zorgen voor de juiste indeling van jouw fotoboek waardoor het meestal precies past.

Je kunt als je daar mee klaar bent de teksten gaan toevoegen, of te wel jouw eigen creatieve brein aan de gang zetten. Als je dit gedaan hebt kun je jouw boek bestellen. Uiteindelijk heb je er dan nog een leuk boekje bij voor op jouw koffietafel, zodat gasten ernaar kunnen kijken als ze weer op bezoek kunnen komen. Zo maken we er het beste van!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws