‘Prinses Charlene en prins Albert brachten huwelijksreis in aparte hotels door’

Oude raadsels blijven Monaco achtervolgen.

Het is zeker niet de eerste keer dat prins Albert geruchten over de staat van zijn huwelijk de kop in moet drukken. Ook kort na de royal wedding was er héél wat controverse rondom de tikkeltje bizarre huwelijksreis van Charlene en Albert. De verslagen daarvan duiken deze week weer op.

Gescheiden huwelijksreis

Charlene heeft alleen last van gezondheidsproblemen, er is geen sprake van een huwelijkscrisis, benadrukt prins Albert keer op keer. Maar de geruchten rondom de relatie van de Grimaldi’s zijn hardnekkig. En dat is niet eens zo gek, als je bedenkt wat voor royal drama ze de afgelopen jaren in Monaco hebben geserveerd. Deze week werd er bijvoorbeeld weer gekeken naar hoe het nu zat met die ietwat vreemde huwelijksreis van Albert en Charlene. Tijdens hun honeymoon in 2011 zouden de kersverse echtgenoot en echtgenote namelijk beiden in een ander hotel zijn verbleven.

De pasgetrouwde Grimaldi’s bezochten tijdens hun huwelijksreis Charlenes thuisland Zuid-Afrika. De prinses verbleef daar naar verluidt in Umhlanga Rocks, in een luxeresort aan zee, terwijl prins Albert in het Hilton Hotel in de stad Durban overnachtte, 16 kilometer verderop. Eh, romantiek, where are you?

Charlene Wittstock en prins Albert II. Beeld: BrunoPress

Verkeersproblemen

Naar verluidt koos prins Albert voor een ander hotel om ‘verkeersproblemen’ te voorkomen. “De uitleg was dat hij het drukke verkeer ’s ochtends wilde vermijden als hij naar vroege afspraken moest. Dus hij bleef daar, en liet arme Charlene 16 kilometer verderop achter in een strandhotel”, aldus Peter Allen aan ABC News.

Een senior hoveling van het paleis van Monaco bevestigde dat prins Albert in een ander hotel verbleef dan zijn kersverse echtgenote. “Om praktische redenen was het beter om daar te slapen.” Juist ja. Maar hoezo heb je ‘vroege afspraken’ tijdens je huwelijksreis? En hoezo ging Charlene dan niet mee naar het Hilton Hotel? Zo. Veel. Vragen.

Vluchtpogingen

Volgens de gekste geruchten werd de kamer van prinses Charlene in het andere hotel zelfs ‘bewaakt’, gezien haar vluchtpogingen voorafgaand aan de bruiloft.

In de aanloop naar de royal wedding zou Charlene haar koffers hebben gepakt toen er opeens sprake was van een derde onecht kind van Albert. Dat zou zijn voortgekomen uit een relatie die vijf jaar had geduurd, in een periode waarin hij ook al met Wittstock zoende. Charlene pikte het niet en reed pal voor haar bruiloft richting het vliegveld van Nice met een enkeltje Zuid-Afrika in haar tas. Het was niet haar eerste poging, bij een doorpas van haar trouwjurk had ze volgens Vanity Fair haar toevlucht gezocht in de ambassade van Zuid-Afrika en ook tijdens de F1 zou ze een ‘vluchtpoging’ hebben gedaan, iets wat ze zelf overigens ontkent.

Beeld: BrunoPress

Voor ze op Nice Airport arriveerde, werd ze onderschept en werd haar paspoort geconfisqueerd totdat de entourage van de prins haar om had weten te praten. Lees: tot bruidegom en bruid tot afspraken waren gekomen. Een erfgenaam in ruil voor een comfortabel leven met vrijheid, volgens insiders. Zo’n zakelijke deal helpt niet om een trouwdag ‘de mooiste dag van je leven’ te maken. Albert had nogal tactloos vele exen uitgenodigd, Charlene was af en toe in tranen, wat Albert leek te irriteren, en na het jawoord wisselde het stel een buitengewoon ongemakkelijke zoen uit. Hoe fraai het er ook allemaal uitzag – het kostte zo’n 46 miljoen euro – het wilde maar geen sprookje worden.

Bron: Marie Claire UK, Ella Vermeulen – Beau Monde 13/2021 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws