Met deze beroemdheden heeft prins Albert van Monaco gedatet

Een flinke lijst!

Als zoon van een prins en een Hollywood-ster heeft Albert van Monaco altijd veel connecties in de filmwereld gehad. Dat is ook terug te zien in de lange lijst van vrouwen met wie hij ooit heeft gedatet. Een selectie (!) van de celebrities met wie prins Albert in verband is gebracht.

Prins Albert kreeg zijn imago van playboy niet voor niets. Als we alleen al kijken naar de beroemdheden met wie hij heeft gedatet of met wie hij een relatie heeft gehad, vinden we zo’n twintig namen.

Jaren tachtig

Zo had de prins van Monaco in de jaren tachtig romantische afspraakjes met regisseuse en actrice Cecilia Peck, dochter van de beroemde Gregory Peck. Gregory was een goede vriend van Grace Kelly, Alberts moeder. Daarnaast werd Albert gelinkt aan actrice Jean Simmons en supermodel Janice Dickinson.

Ook had Albert kort iets met actrice Catherine Oxenberg uit de beroemde soapserie Dynasty. Catherine heeft zelf ook blauw bloed: ze is de dochter van prinses Elizabeth van Joegoslavië.

Catherine Oxenberg, 2015. Beeld: BrunoPress

Actrice Catherine Alric had ook enige tijd een relatie met prins Albert, maar wees hem de deur vanwege zijn ‘voortdurend afdwalende blik.’ Volgens royalty-auteur Jeffrey Robinson retourneerde Catherine het bosje bloemen dat Albert had gestuurd om het goed te maken. Ze stuurde ook zijn spullen terug en voegde er een briefje bij waarop stond ‘Liefde zonder trouw is als een bloem zonder zon.’ Duidelijk wat daar gebeurd is.

Filmsterren vielen in de smaak bij Albert, want ook actrices Morgan Fairchild, Nancy Stafford en Brooke Shields behoren tot het lijstje met vrouwen die hij zou hebben gedatet. Net als James Bond-actrice Fiona Fullerton. En ja, dan zitten we nog steeds in de jaren tachtig. In 1983 had prins Albert ook een korte relatie met de Italiaanse actrice Patrizia Pellegrino, die hem later in People ‘de meest fantastische minnaar’ noemde.

Jaren negentig

Ook het volgende decennium ging prins Albert vrolijk door met zijn escapades. Dat er op een dag een serieuze huwelijkskandidaat moest komen om de troon veilig te stellen, leek wel de minste van zijn zorgen. Hij sprak onder andere af met de Amerikaanse sitcom-actrice Krystyne Haje en model Kim Alexis.

Claudia Schiffer, 2021. Beeld: BrunoPress

In 1997 bevestigde prins Albert dat hij supermodel Claudia Schiffer een paar keer mee op date had genomen, ‘maar dat was het dan ook.’ Ook zangeres Kylie Minogue liet zich verleiden tot een date met de prins, al voelde ze zich er achteraf niet gemakkelijk bij. “Ik was volledig overdonderd. Ik was nogal verbaasd dat hij mijn rug aaide toen hij me liet zitten. Het was nogal beschamend.” Dat werd dus ook niets.

Volgens geruchten had prins Albert rond 1994 een korte fling met actrice Tatum O’Neal. Spraakmakender was zijn vermeende relatie met topmodel Naomi Campbell. De twee werden samen gezien in meerdere steden terwijl ze handjes vasthielden en elkaar knuffelden, maar bevestigd werd de relatie niet. Wel was het model jaren later als goede vriendin aanwezig op de bruiloft van prins Albert en Charlene Wittstock.

Een andere relatie die breed uitgemeten werd in de pers was die van Albert met actrice Tasha de Vasconcelos. Zowel in 1998 als in 2005 werd gefluisterd dat de prins van Monaco voor haar op één knie zou gaan, maar prinses is Tasha nooit geworden.

Tasha de Vasconcelos in Monaco, 2002. Beeld: BrunoPress

De Amerikaanse actrice Bo Derek heeft ook laten weten dat ze met prins Albert op date is geweest. “Het was fantastisch om met hem binnen te komen. Een restaurant of een nachtclub binnenwandelen naast hem was een spektakel. Mensen lieten het eten uit hun mond vallen. Geweldig”, vertelde ze aan Larry King.

Jaren nul

In de vroege jaren nul kwam Charlene Wittstock al in beeld, en had prins Albert ook een relatie met stewardess Nicole Coste, met wie hij in 2003 een zoon kreeg. Maar geruchten over relaties met beroemdheden waren er nog altijd. Zo zou het Duitse model en actrice Alexandra Kamp een van Alberts liefjes zijn geweest. En in 2005 viel de naam van de Iraans-Duitse Shermaine Sharivar, een model, nog weleens. Ook actrice Sharon Stone, een goede vriendin van Albert, leek lange tijd een potentiële opvolger van Grace Kelly als filmster en prinses van Monaco.

Na 2006 werd het serieuzer met Olympisch zwemster Charlene, met wie prins Albert zich in 2010 verloofde. Maar of dat het einde betekende van Alberts liefdesavonturen, daar wordt nog altijd over getwijfeld.

Bron: Esquire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws