Tiara extravaganza: de prinses van Brunei is getrouwd!

Een royal wedding van een week lang!

Prinses Fadzillah Lubabul Bolkiah, een van de twaalf kinderen van de steenrijke en controversiële Sultan van Brunei, is getrouwd! Daar hoort natuurlijk een gigantische tiara, een sprookjesachtige matching jurk en een foto met de kat bij.

Prinses Fadzillah

De 36-jarige prinses Fadzillah Lubabul is in het huwelijksbootje gestapt met haar lief Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi. De ceremonie duurde maar liefst een hele week lang, maar dat is natuurlijk geen enkel probleem als je vader een van de rijkste mensen ter wereld is, met zo’n 20 miljard dollar op zijn bankrekening. De Sultan van Brunei spaarde dan ook geen kosten of moeite om zijn dochter de trouwweek van haar leven te geven. Al moest Fadzillah het wel met ’n geleende tiara van haar stiefmoeder doen.

De diamanten tiara is van de koningin van Brunei, de eerste vrouw van de Sultan. De oudere zus van de bruid, prinses Majeedah, leende het fonkelende topstuk ook al voor haar bruiloft.

De bruid en bruidegom stemden hun trouwjurk en trouwpak op elkaar af, een ontwerp van Bernard Chandran. Gedeelde stijl, dat is in ieder geval een goed begin!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bernard Chandran (@bernardchandran)

Twaalf kinderen

Prinses Fadzillah is de negende van de twaalf kinderen van de Sultan. Haar moeder, Hajah Mariam, was de tweede van de drie vrouwen van de steenrijke monarch. De prinses studeerde internationale betrekkingen aan de Engelse Kingston University, maar verder weten we weinig over Fadzillah. Over haar kersverse echtgenoot is nog minder bekend: lokale media noemen hem een ‘knappe buitenlander.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mateen (@tmski)

Een van de broers van de prinses, prins Mateen, deelde bovenstaand kiekje op Instagram om zijn zus met haar bruiloft te feliciteren.

Zelf heeft hij het liefdesgeluk nog niet gevonden, ook al is de 30-jarige prins al járenlang een van de meest begeerde vrijgezellen in royaltyland. Hij staat bekend als sportief, sexy, schathemeltjerijk en charmant. Hoewel hij regelmatig privéberichten zal krijgen van zijn ruim 2 miljoen Instagram-volgers, zit de ware er nog niet tussen. Wie o wie weet de volgende royal bruid te worden?

Bron: Tatler, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws