Lady Louise Windsor staat voor een lastige keuze

De toekomst ligt open voor de jongste kleindochter van de Queen.

Lady Louise Windsor, de jongste kleindochter van de Queen, mocht afgelopen november alweer achttien kaarsjes uitblazen. Daarmee werd ze niet alleen officieel volwassen, maar staat ze ook voor een belangrijke keuze in haar leven.

Toekomst

De dochter van prins Edward en zijn vrouw Sophie, de graaf en gravin van Wessex, zit in haar laatste jaar van de middelbare school. Wanneer ze deze zomer slaagt, zal ze een belangrijke keuze moeten maken. Neemt ze net zoals onze prinses Amalia een tussenjaar? Of gaat ze meteen studeren aan een universiteit? En kiest ze toch nog voor een toekomst als prinses?

Louise is een stuk jonger dan veel andere koninklijke kleinkinderen (haar neef Peter, de zoon van prinses Anne, is bijvoorbeeld al 43 jaar oud) en altijd een beetje buiten beeld gebleven. Haar neef prins William reisde na zijn examens bijvoorbeeld naar Chili, waar hij drie maanden werkte aan gemeenschapsprojecten met Raleigh International. Haar andere neef, prins Harry, werkte onder andere drie maanden op een ranch in het zuiden van Queensland, Australië. Zal Louise daarom haar neven achternagaan en een tijdje naar het buitenland vertrekken?

Louise
Beeld: Brunopress

Stage

Ze zou ook kunnen kiezen voor een stage, net zoals haar nicht prinses Beatrice deed. Beatrice ging werken bij Selfridge’s in Londen. Ook kan Lady Louise ervoor kiezen om meteen te beginnen met werken, aangezien zij en haar jongere broer, James van 14, waarschijnlijk geen koninklijke taken hoeven te vervullen.

Haar moeder, Sophie van Wessex lichtte in een interview met de The Sunday Times in juni 2020 al een tipje van de sluier op over Louise’s toekomst. “Ze werkt hard en zal A-levels doen. Ik hoop dat ze naar de universiteit gaat. Ik zou haar niet dwingen, maar als ze dat wil. Ze is best wel slim.” Sophie voegde daaraan toe: “We wilden Louise en haar boertje James op laten groeien met het idee dat ze later moeten werken voor hun geld. Daarom besloten we om de Koninklijke Hoogheid-titels niet te gebruiken. Ze hebben er wel recht op en ze kunnen na hun achttiende beslissen om ze ook te gebruiken, maar ik denk dat dat erg onwaarschijnlijk is.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws