Dit zijn de tuinmeubeltrends van 2022

In de koude wintermaanden is het heerlijk om alvast te kunnen dromen over de zomer en uit te kijken naar uren genieten in je tuin. Ben jij je tuin nu al in gedachten aan het (her)inrichten en ben je benieuwd naar de tuinmeubeltrends van 2022? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Van binnen naar buiten

Het is dit jaar ontzettend hip om je woonkamer en je tuin optisch bij elkaar te trekken. Je tuin wordt dus een verlengde van je woonkamer, waardoor je woonkamer enorm ruim oogt en je tuin ineens erg toegankelijk wordt. Dit kan nog gemakkelijker als je een schuifpui of grote openslaande deuren in je woonkamer hebt. Met een mooie grote loungeset met stoffen bekleding, bijvoorbeeld de 4 Seasons Outdoor collectie, geef je je tuin een luxe uitstraling die op deze manier mooi bij je woonkamer matcht. Ook een buitenkleed past mooi in deze trend.

Naturel Scandinavisch

De Scandinavische trend maakt al een paar jaar een sterke opmars die zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt. Zowel voor buiten- als binnendesign is er ook in 2022 weer volop moois in Scandinavische stijl te vinden. Kenmerken voor deze stijl zijn het gebruik van strakke vormen, warme materialen zoals hout, en veel natuurlijke en rustige tinten. Kom heerlijk tot rust in een tuin die functioneel is en eenvoud uitstraalt.

Stoer en robuust

Ben jij wat minder van de natuurlijke tinten en de rustige uitstraling, maar zoek je juist wat stoerders voor je tuin? De trend ‘Stoer en robuust’ staat voor donkere en grove meubels of accenten in je tuin, en het gebruik van staal en grote stukken grof hout. Combineer dit met enkele lichte elementen in je tuin en je creëert zo een industriële uitstraling. De donkere, sterke materialen kleuren erg mooi bij je groene planten en maken een duidelijk statement van je tuin!

Kunstzinnig en grafisch

Mocht je interesse meer richting design neigen, dan ga jij een goed jaar tegemoet. Ook in 2022 is modern design niet meer iets voor binnen maar kan je ook in je tuin helemaal los. Zoek jij meubelen in grafische vormen, artistieke kleuren? Met bijvoorbeeld een opvallend patroon, scheve poten of met zwevende delen? Kies wat bij jou past en maak van je tuin een kunstwerk op zichzelf!

Zwarte tuinmeubels

De trend van zwarte deuren en kozijnen in het huis breidt zich nu uit naar de tuin. In 2022 vind je steeds meer zwarte tuinmeubels. Denk aan een aluminium loungeset met donkere kussens, een zwarte rieten hangstoel of een zwart buitenkleed. Het donkere en stoere effect dat je zo creëert, combineert mooi met natuurlijke en lichte kleuren. Kies echter niet te veel lichte items, dan loop je het risico de stoere look te verliezen. Met een goede basis kan je echter altijd veel kanten op.

Pastelkleuren

Zijn rustige pastelkleuren helemaal jouw ding, dan wordt het niet moeilijk om jouw tuin in 2022 de look te geven die jij wilt! Pastelkleuren zijn kleuren met veel wit erin, ze zijn dus erg helder en zacht. Mintgroen, zachtroze, lichtgeel of lila zijn uitgelezen pastelkleuren. Je kunt kiezen om al je tuinmeubels in dezelfde pastelstijl te laten matchen, of verschillende pastelkleuren gebruiken. Maar vaak is het al een mooi effect als je slechts enkele meubels of details in een pasteltint kiest. Combineer deze dan met wat stoere of juist wat neutralere tuinmeubelen en je krijgt al snel een evenwichtig geheel.

Gestoffeerde tuinmeubelen

De loungesets van 2022 zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan die van vroeger! Waar vroeger de kussens niet nat mochten worden, snel vies werden en je ze ’s avonds binnen moest leggen of afdekken, is dat nu niet meer nodig. De meeste tuinmeubels met kussens beschikken tegenwoordig over waterafstotende stof die bestand is tegen alle seizoenen. Zo heb je nu ook buiten de mogelijkheid om te kiezen voor leuke stoffen, patronen en kleuren op je loungeset of stoelkussens. En gaan ze ook nog eens lang mee!

Dus maak een plan voor je tuin, kies de juiste tuinmeubelen en maak van komende zomer één groot feest!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws