Wauw! Dit is de knappe moeder van Eva Jinek

'Dankzij haar durf ik dingen te proberen en op avontuur te gaan.'

We zien bijna nooit iets over het privéleven van Eva Jinek. Maar onlangs maakte de talkshowhost een uitzondering en deelde ze een prachtige foto samen met haar moeder – haar grote voorbeeld. 

Portret van moeder

De carrière van Eva Jinek gaat als een speer! De blondine is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, waar ze vijf dagen per week haar eigen talkshow Jinek presenteert. En hoewel Eva zelf dus bijna dagelijks in de spotlights staat, houdt ze haar familie het liefst buiten beeld. Desondanks maakte ze laatste een kleine uitzondering, en kregen we haar knappe moeder te zien.

“Dit is mijn moeder Radana Jinek”, schrijft Eva bij een prachtige zwart-wit foto met haar moeder. Het kiekje is gemaakt voor haar eigen boek Droom Groot, waarin een portret staat over moeder. “Dankzij haar durf ik dingen te proberen en op avontuur te gaan”, stelt ze. “Dat komt omdat mijn moeder zich niets aantrekt van wat ‘men’ vindt. Ze is een van de meest onafhankelijke mensen die ik ken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek)

Karakter

De presentatrice doet ook een boekje open over het karakter van haar moeder. “Haar autonome karakter is aangeboren, maar komt ook door wat ze in haar leven heeft meegemaakt: als 18-jarig meisje werd zij politiek vluchteling, ze verliet haar thuisland en keerde nooit meer terug”, vertelt Eva. Het heftige verleden van haar moeder heeft ervoor gezorgd dat ze een sterke vrouw is geworden. “Ze was piepjong en straatarm toen ze een heel nieuw leven moest zien op te bouwen, in een land waar ze de taal niet sprak – zonder hulp van haar ouders, familie of vrienden. Dat is haar gelukt, samen met mijn vader. Onderweg ontwikkelde ze noodgedwongen haar eigen kompas: noord, zuid, wat deugt, wat niet.” 

Grote voorbeeld

Radana Jinek is niet alleen een sterke vrouw, ze is vooral het grote voorbeeld voor haar dochter. Zo schrijft Eva: “Zíj is de toetssteen en niemand anders. Al mijn hele leven drukt ze me op het hart dat ik me niet moet laten leiden door de mening van anderen, maar dat ik zelf moet nadenken en dat ik er vooral voor moet zorgen dat ik wat te melden heb. Hier ben ik haar eeuwig dankbaar voor.” Een prachtige moeder-dochter band!

Bron: Instagram @evajinek | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws