Alles over de nieuwe Samsung Galaxy S22

Op zoek naar een nieuwe smartphone?  Er is een nieuwe Samsung telg: de Samsung Galaxy S22 nu verkrijgbaar. Ten opzichte van haar voorgangers is deze smartphone technisch en in looks verbeterd. 

De S22-serie bestaat uit drie modellen: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. In de grootte en specificaties verschillen de toestellen van elkaar. Hieronder lees je alle ins & outs.

Schermkwaliteit van S22

Een scherp en helder scherm willen we allemaal wel, toch? Met de Samsung Galaxy S22-serie heb je dit absoluut. De toestellen zijn namelijk uitgerust met hoge kwaliteit 120 Hz AMOLED schermen. Foto’s, video’s en games kan je superscherp bekijken. 

De Galaxy S22 heeft het kleinste scherm van 6,1 inch. Iets groter is de S22 Plus met 6,55 inch en de klapper qua schermgrootte is de S22 Ultra, met een scherm van 6,8 inch.

Aantrekkelijk uiterlijk voor de Galaxy

De Samsung Galaxy S22 smartphones zien eruit om door een design-ringetje te halen. De uitstraling is strak en luxe. De toestellen hebben grote schermen en afgeronde randen. De S22 en S22 Plus beschikken over een achterkant van een zeer sterk en krasbestendig kunststof. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn wit, zwart, groen en roze.

De Galaxy S22 Ultra oogt wat luxer en heeft een glazen achterkant. Bij dit model zijn de camera’s in de behuizing verwerkt, waardoor ze niet uitsteken. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, rood, groen en roze.

Mooie plaatjes schieten

De Galaxy S22 heeft veel opties voor het maken van prachtige foto’s en video’s. De S22 en de S22 Plus beschikken over drie camera’s aan de achterkant: een hoofdcamera, groothoekcamera en een telelens (zoomlens). 

De hoofdlens is 50 megapixels. De groothoekcamera heeft een 12 megapixel camera. De telelens heeft een 3 × optische zoomfunctie en is 10 megapixels. Zowel de S22 als de S22 Plus hebben een selfiecamera van 10 megapixels.

Extra goede camera op de S22 Ultra

Pak je het qua beeld liever wat professioneler aan, dan voldoet S22 Ultra zeker aan jouw wensen. Deze smartphone heeft een hoofdcamera waarmee je hoge kwaliteit foto’s kunt maken met maar liefst 108 megapixels.

De groothoekcamera en telelens zijn qua megapixel gelijk aan de S22 en S22 Plus: 12 en 10 megapixels. Een verschil met de andere twee Galaxy S22-modellen zit ‘m bij de S22 Ultra in de telelens, waarmee 10 keer inzoomen mogelijk is zonder dat de foto’s of video’s onscherp worden.

To selfie or not to selfie? Met de Galaxy S22 Ultra kom je ook met selfies scherp voor de dag dankzij de 40 megapixel selfiecamera aan de voorkant. Dat is een groot verschil ten opzichte van de andere S22 modellen.

Technische weetjes

De Samsung Galaxy S22 telefoons zijn uitgerust met een Exynos 2200 chip. Dit is een door Samsung zelf ontwikkelde processor die de smartphones supersnel maakt. Ook heeft de chip een soort geheugen waarmee het smartphone functies aanpast aan het gebruik. Dit merk je vooral bij het cameragebruik, bijvoorbeeld het scherpstellen ongeacht welke lens je gebruikt.

Alle nieuwe S22-toestellen zijn te verkrijgen met een interne opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB. De Samsung Galaxy Ultra is er zelfs ook tot 1 TB aan opslagruimte.

Welkom terug, S pen!

Bij de eerdere Galaxy Note telefoons verschenen voor het laatst de zogeheten S pen. Met de Samsung S22 Ultra maakt de stylus zijn comeback. De smartphone heeft zelfs een ingebouwd opbergvakje voor de pen.

De Samsung Galaxy S22 is nu al als pre-order te bestellen en vanaf 25 februari verkrijgbaar in de winkels.

Beeld: Pexels | Dit artikel is een samenwerking

Laatste nieuws