Prinses Amalia deelt eerste beelden stage

Eindelijk een kijkje in het tussenjaar van de kroonprinses!

Waar houdt prinses Amalia zich precies mee bezig tijdens haar tussenjaar? Er is al veel gespeculeerd over avonturen in het buitenland, maar de kroonprinses loopt ondertussen gewoon stage in Utrecht. Het Koninklijk Huis deelt een paar kiekjes van Amalia bij haar stageplek!

Tussenjaar

Het tussenjaar van prinses Amalia bleef tot nu toe in nevelen gehuld. We wisten niet waar de prinses was en wat ze deed, al zat het er dik in dat ze ergens aan een leerzame stage begonnen was. Vandaag geeft de RVD ons voor het eerst een inkijkje in het geheimzinnige tussenjaar van de Prinses van Oranje. Op social media worden er foto’s gedeeld van Amalia bij het Oranje Fonds in Utrecht, haar stageplek.

Beeld: RVD

Waar de prinses zo te zien druk bezig is met het knutselen van spaghettibouwwerken. Het Koninklijk Huis licht toe wat we precies zien: “De Prinses van Oranje vandaag bij de pitchdag van sociale initiatieven voor het vijfde Groeiprogramma van het Oranje Fonds en vorige week met haar “collega’s” in de tuin van het Oranje Fonds in Utrecht.”

Beeld: RVD

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds werd twintig jaar geleden opgericht als huwelijkscadeau voor Amalia’s ouders, Willem-Alexander en Máxima. De stichting zorgt ervoor dat initiatieven op sociaal gebied, bijvoorbeeld in buurthuizen, zorgcentra, vrijwilligersorganisaties of opvanghuizen, financiële middelen kunnen krijgen. Ook organiseert het Oranje Fonds jaarlijks de vrijwilligersactie NLdoet (waarbij we onlangs nog de koningin een stal uit zagen mesten). Ieder jaar reikt koningin Máxima namens de stichting ook de Appeltjes van Oranje uit, een prijs voor geslaagde maatschappelijke en sociale projecten. Een hoop royal linkjes heeft het Oranje Fonds (what’s in a name) dus al, en met Amalia als stagiair komt daar nog eentje bij.

Privacy

Het Koninklijk Huis laat weten dat prinses Amalia ‘een deel van haar tussenjaar invult met een stage bij het Oranje Fonds en vrijwilligerswerk bij andere organisaties.” Waar het precies omgaat, weten we (voorlopig) niet. “Het tussenjaar van de Prinses van Oranje is privé. Zij hoopt dan ook dat zij dit werk in alle rust en beslotenheid kan doen”, luidt de nadrukkelijke boodschap op social media. Dus nee, niet allemaal op naar Utrecht op spaghettitorens te bouwen!

Bron: RVD | Beeld: ©RVD / RVD – Frank Ruiter

Laatste nieuws