Dit is wat koningin Letizia op een dag eet

De koningin houdt er een strak regime op na.

Is er een royal aangelegenheid waar koningin Letizia bij aanwezig is? Dan ziet ze er altijd uit om door een ringetje te halen. En wij, de mode- annex royaltyliefhebbers, genieten van die aanblik. Maar minstens zo interessant vinden we het om te weten hoe la reina haar ranke figuur behoudt om in die parmantiger outfits te passen. 

Het Perricone-dieet

Haar gezondheid is iets dat koningin Letizia hoog in het vaandel heeft. Zo zou ze het Perricone-dieet volgen, een dieet dat ervoor zorgt dat ze genoeg gezonde voeding binnenkrijgt en dat zich focust op je innerlijke welzijn. Het dieet is ontwikkeld door dermatoloog Nicholas Perricone en bevat voeding met anti-verouderende eigenschappen én heeft ook nog eens tig voordelen voor de huid.

Het dieet wordt geprezen als een van de meest gezonde ter wereld, omdat het draait om je algehele gezondheid en minder om gewichtsverlies. Waag je je net als de vrouw van koning Felipe VI aan het Perricone-dieet? Dan eet je veel groenten, gezonde vetten en verse vis.

Op de vork van Letizia

Denk overigens niet aan een vreugdeloos dieet, want het ontbijtje van Letizia is zo gek nog niet (al is het nog maar de vraag of je je ochtend wilt beginnen met een stuk vis op je bord). De koningin begint haar dag volgens Everyday Health met een eiwit-omelet met gerookte zalm en een verse smoothie.

Ook voor de lunch eet de koningin vaak een stukje vis met groenten, zoals gegrilde witvis op een bedje van bladgroenten met wat olijfolie en citroensap. Simpel, maar best te pruimen, mits je er geen vegetarisch dieet op nahoudt.

En tussendoor snackt Letizia heus wel, maar een zak Doritos opentrekken is er niet bij (koolhydraten, verzadigde vetten en harde kazen zijn uit den boze). Ze kiest in plaats daarvan voor een handje hazelnoten, een bakje yoghurt, groene appelpartjes, bessen of olijven. En ze zorgt ervoor dat ze genoeg drinkt. Zo adviseert het Perricone-dieet om zo’n 3 liter water per dag te drinken.

Beweging

Natuurlijk let de koningin niet alleen op haar voeding, maar ook op haar beweging. Ze doet onder andere aan Zumba om haar figuur te behouden en haar jongere zus Telma Ortiz Rocasolano onthulde aan Vida y Estilo dat haar zus erg geniet van yoga. De koningin is daarnaast ook niet te beroerd voor een pittige cardiosessie. Zo gaat ze met regelmaat hardlopen en wordt ze weleens wandelend met haar dochters gespot. Je kunt dus wel stellen dat Letizia er een strak regime op nahoudt.

Bron: Hello Magazine, Marie Claire UK, Vida Y Estilo, Everyday Health | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws