Surprise! Oranjes weer compleet tijdens Koningsdag

Stralend vanuit Maastricht: zo kwamen onze royals voor de dag bij de eerste ouderwetse Koningsdag sinds 2019.

Met één prinses op een buitenlandse kostschool en één prinses met een behoorlijk mysterieus tussenjaar, was natuurlijk al maanden de vraag hoe Koningsdag 2022 eruit zou zien. Zou het volledige koninklijk gezin wel komen opdagen? Surprise! Zojuist is ons voltallige koninklijke gezin in Maastricht verschenen.

Nog voor we de Oranjes goed en wel zagen stralen in het Maastrichtse zonnetje, deelden zij een zoet familiekiekje via hun sociale media. En wat bleek? Zowel Amalia als Alexia hebben een dagje vrij weten te krijgen van hun stage en studie om de eerste ouderwets gezellige Koningsdag sinds 2019 te komen vieren. Eenmaal in Maastricht zagen we onder andere prins Floris en prinses Aimée, prins Pieter-Christiaan en Anita, prins Bernhard jr. en Annette, prins Maurits en prinses Marilène, prins Constantijn en prinses Laurentien hun opwachting maken.

Fashionable koningin

Zoals we gewend zijn van onze royals, krijgen we geen uitgebreide colour-coordinated outfitjes à la de Cambridges tijdens Pasen. In plaats daarvan doen de leden van ons koninklijk huis lekker hun eigen ding, met hier en daar subtiele matchende touches.

koningsdag 2022
Hier nog met mantel en zélfs handschoenen: Máxima straalt in NATAN. (Beeld: Brunopress)

Zo weet de site Modekoningin Máxima te melden dat koningin Máxima weer een kleedje van NATAN draagt. Juist ja: een Belgisch label op de nationale Nederlandse dag? Dat heeft Hare Majesteit nog nooit tegengehouden. Liever stijlvast dan in nationaal belang, zullen we maar zeggen. Lief detail: om haar pols prijkt een prachtig collier dat zij creatief heeft ingezet als armband, dat origineel toebehoorde aan haar royale schoon-grootmoeder, wijlen koningin Juliana.

Piekfijne prinsessen

koningsdag 2022
Niet heel matchend, wél heel mooi: de A’tjes zien er piekfijn uit. (Beeld: Brunopress)

Prinses Amalia draagt vervolgens een pak van het Italiaanse modehuis Max Mara. Uitgevoerd in comfortabel, crèmekleurig linnen, is zij vandaag lekker business casual en luchtig uitgedost voor de Limburgse zon. Bovendien kleurt dit broekpak perfect bij de beige mantel van Máx – hoewel zij die al snel afschudde in de lentezon. Voor haar eerste Koningsdag als volwassen kroonprinses gaat Amalia dus niet voor een extra glamorous outfit, maar houdt zij het bij een comfortabele en toch zakelijke outfit zoals we van haar gewend zijn. Leuk om te zien: haar felgroene designer-tasje van Jacquemus matcht perfect met…

…Prinses Alexia! Die maakt vandaag bovendien indruk met een sterk staaltje flag dressing. Hoewel zij nu dus even terug is in Nederland, zit ze duidelijk met haar gedachten in Wales. Met een prachtig groen broekpak, koraalrood tasje en witte schoenen, zijn alle kleuren van de Welshe vlag (min of meer) in haar outfit terug te zien. Modekoningin Máxima schrijft bovendien dat het NATAN-tasje geleend is van moederlief.

Het jongste A’tje, Ariane, ziet er bovendien ook uit om door een ringetje te halen. In een donkerblauwe jurk van het Parijse modehuis Sandro gaat de vijftienjarige prinses feestelijk gekleed. En met een felgeel tasje erbij zien we toch een soort subtiele nod naar de geel-blauwe vlag van Oekraïne die de afgelopen tijd vaker bij de royals is gespot.

Feestelijkheden

Tijdens de feestelijkheden zagen we onder meer de royals zich uitleven tussen dansende massa’s bij een DJ, véél geschudde en gebokste handjes, en ultra-competitieve (en een béétje valsspelende) royals bij een gezellige quiz over het Mestreechs.

Wim-Lex kan in elk geval terugkijken op een heel geslaagd verjaardagsfeestje. Wij proosten er nog een keer op!

Bron: Modekoningin Máxima, NPO1 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws