Zo bescherm je je huid deze zomer optimaal tegen de zon

Met de juiste producten kun jij onbezorgd genieten in het zonnetje!

Het lentezonnetje laat zich steeds vaker zien, waardoor we alweer helemaal zin krijgen in de zomer. Ben jij al summer ready? Of je nu gaat voor een staycation of een verre (zonnige) bestemming, het is belangrijk om je huid optimaal te beschermen tegen de zon. Gelukkig is dat met de juiste producten binnen no time geregeld. 

Zomermaanden

Het aftellen is begonnen, want de zomermaanden zijn weer in zicht! Lekker naar het strand of een cocktails op het terras: we kunnen ons er alweer op verheugen. De zon heeft niet alleen een positief effect op ons humeur, vitamine D is ook nog eens goed voor je gezondheid – en dat bruine tintje is natuurlijk ook mooi meegenomen. We weten inmiddels echter ook allemaal dat je je huid moet beschermen tegen straling van de zon. Zonbescherming blijft een onmisbaar element voor het behoud van een mooie en vooral gezonde huid. Daarnaast voorkom je hiermee pigmentvlekken en andere tekenen van veroudering.

Sun Perfection

Om je huid goed te beschermen, heb je natuurlijk de juiste producten nodig. Het merk hannah heeft daarom haar Sun Perfection-lijn in een gloednieuw jasje gestoken. De lijn bestaat uit een serie huidverbeterende crèmes voor het beschermen en behouden van een mooie en gezonde huid in de zon. Macadamia olie is de basis voor alle producten, een rijk voedende olie die de bruinig van de huid stimuleert. Daarnaast beschermt het op natuurlijke wijze tegen UV-straling en heeft het een intensief verzachtende werking op de huid. Vanwaar ‘perfection’, vraag je je wellicht af? De producten perfectioneren het zonlicht en laten de huid daarmee profiteren van uitsluitend de goede eigenschappen van licht. De Body Shield is zelfs geschikt voor het hele gezin.

Vegan en duurzaam

Extra fijn: de complete Sun Perfection-lijn is verpakt in milieubewustere en minimalistische tubes, zonder doosje. Goed voor de natuur, dus! De Fade Treatment, High Quality Cream en Juvi Protect zijn hierdoor handzamer en nog makkelijker mee te nemen tijdens een heerlijke stranddag of op het terras. Naast een restyling van de verpakking, is de samenstelling van de producten ook doorontwikkeld en gefinetuned. De complete zonnelijn is vanaf nu dan ook volledig vegan, vrij van microplastics en duurzaam verpakt. Worden we blij van!

Maar welke producten vind je allemaal in de nieuwe collectie van hannah en welk product past bij jouw huidtype? Wij zetten ze op een rij.

Fade Treatment

De Fade Treatment is geschikt voor huidtype III-IV, oftewel de getinte tot donkere huid. Is dit jouw huidtype? Lucky you! Waarschijnlijk verbrand jij namelijk bijna nooit en word je heel snel bruin. Dat neemt niet weg dat de huid veel aanleg heeft voor de vorming van huidverkleuringen en pigmentvlekken. De Fade Treatment bevat een lage mate van zonbescherming (SPF10), waarbij het toegevoegde zoethout hyperpigmentatie en huidverkleuringen effectief tegengaat. Daarnaast helpt het pigmentvlekken te voorkomen en word je vet- en vochtbalans versterkt door de macadamia olie.

High Quality Cream

Heb jij een lichte tot getinte huid? Dan is de High Quality Cream iets voor jou. Dit product is namelijk geschikt voor huidtype II-III. Een ideaal huidtype, want hoewel je gevoelig bent voor de zon, verbrand je niet snel en wordt je gemakkelijk bruin. Jaloersmakend! Een middelmatige mate van zonbescherming is hierbij toepasselijk, namelijk een SPF15. De High Quality Cream bevat eveneens macadamia olie, dat de bruining van de huid stimuleert en op natuurlijke wijze beschermt tegen schadelijk UV-licht. Je huid wordt niet alleen steviger, maar is ook goed beschermd.

Juvi Protect

De zeer lichte tot lichte huid, ook wel huidtype I-II, is gebaat bij de Juvi Protect van hannah. Dit huidtype moet oppassen, want je verbrandt snel en wordt nauwelijks bruin. Een hoge factor van zonbescherming is hierbij belangrijk (SPF30), maar het beschermt ook de huid tegen vrije radicalen met antioxidanten. Nog een pluspunt: het product help om irritaties en roodheid weg te nemen en heeft een kalmerende werking dankzij de hoge dosering aloë vera. En last but not least wordt de vet- en vochtbalans van de (vaak) kwetsbare huid aangevuld.

Body Shield

Tot slot: de Body Shield. Dit product bevat een unieke combinatie van uiterst stabiele UVA en UVB-filters en biedt een ultrahoge zonbescherming, namelijk SPF50. Ideaal voor zowel volwassenen als kinderen die extra goed beschermt willen worden tegen de zon. De Body Shield houdt de natuurlijke vocht- en vetbalans van de huid op peil en helpt een versnelde veroudering van de huid voorkomen. Het product verdeelt gemakkelijk over de huid, smeert fijn en trekt snel in. De textuur zorgt tevens voor een zacht gevoel en – misschien wel het allerfijnst – het plakt niet.

hannah
De Sun Perfection-lijn van hannah. (Beeld: hannah)

Elke twee uur

Je doet je huid een groot plezier als je elke dag SPF smeert, óók als de zon niet schijnt. Het is echter een bewuste keuze van hannah om niet in alle huidverbeterende crèmes een SPF toe te voegen. Waarom? Meestal is dit maar twee uur werkzaam en gebruiken mensen tijdens hun ochtendroutine vaak al hun favoriete crèmes. De innovatieve Sun Perfection-lijn is ontwikkeld per huidtype. Naast de juiste hoogte van de factor, is het belangrijk om elke twee uur SPF bij te smeren. Daarmee beperk en voorkom je zonschade. De huidcoaches van hannah kunnen je helpen met een passend advies. Zodat je optimaal van de zon kan genieten, terwijl je huid de juiste verzorging en bescherming krijgt.

De producten van hannah zijn verkrijgbaar bij de erkende huidcoaches, hannah Skin Improvement Research Company te Voorthuizen of hannah.nl.

Bron en beeld: Hannah 

Laatste nieuws