Royal glamour: Kate draagt avondjapon in Máxima-stijl

Een nieuwe verschijning op de rode loper van prins William en hertogin Kate! En komt die jurk je misschien bekend voor?

De hertog en hertogin van Cambridge schitterden donderdagavond naast Tom Cruise op de rode loper voor de première van zijn nieuwste film. Geen glittergeval voor Kate deze keer, maar wel een chique japon die ons aan koningin Máxima doet denken. We weten nu waarom!

Rode loper

Sinds hertogin Kate tijdens de première van de nieuwste James Bond-film vorig jaar gigantisch uitpakte met goud en glitter, liggen de verwachtingen voor elke verschijning op de rode loper hoog. Bij de première van Top Gun: Maverick in Londen donderdagavond, hield de hertogin van Cambridge het echter een stuk meer ingetogen. Kate Middleton sloot beeldig aan bij de filmsterren in smoking met een wit-zwarte, nauwgesloten japon van Roland Mouret. Haar bruine lokken droeg ze volgens haar nieuwe favoriete stijl: los, steil en achter haar oren gekamd.

Beeld: BrunoPress

Ook prins William had de nodige moeite in zijn outfit gestoken. De Duke of Cambridge droeg een fluwelen pak van Alexander McQueen, maar trok vooral de aandacht met zijn schoenen. Daarop waren precieze straaljagers te zien die een hoofdrol spelen in de actiefilm. Oog voor detail!

Beeld: BrunoPress

Net als Máx

Zou hertogin Kate haar inspiratie uit de kledingkast van koningin Máxima hebben gehaald? De Roland Mouret-japon lijkt bijzonder veel op een jumpsuit van hetzelfde merk dat Máxima droeg bij een bezoek aan het Concertgebouw in september 2017. Foto’s daarvan kun je hier bekijken (via New My Royals). De off-shoulder top met witte rand is in ieder geval exact hetzelfde. Vermoedelijk heeft de hertogin de japon al heel lang klaar hangen in de kast, wachtend op de juiste gelegenheid. Zowel de jumpsuit als de japon worden namelijk al vijf jaar niet meer verkocht.

Stralende sterren

Beeld: BrunoPress

Om ervoor te zorgen dat ze er toch een beetje uitsprong tussen alle filmsterren, droeg hertogin Kate zelf een paar grote glimmers bij zich. De Duchess werd gezien met sterrenoorbellen uit witgoud en diamant van juwelier Robinson Pelham, die een prijskaartje van meer dan 12.400 euro (!!!) hebben. En het leek nog wel zo’n bescheiden look…

Bron: Dress Like A Duchess, What Kate Wore, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws