Trooping the Colour: de kleinste Cambridgejes maken hun debuut te koets

Alle royals en ex-royals verzamelen!

Happy birthday, Elizabeth! Hoewel de Queen al in april haar 96ste verjaardag vierde, vindt vandaag haar officiële feestje plaats: Trooping the Colour. Een koninklijk spektakel waarmee ook meteen de viering van het platinajubileum wordt afgetrapt.

Trooping is terug!

Twee jaar lang werd Trooping the Colour in een meer bescheiden jasje gestoken vanwege de pandemie. Nu is het hoogtepunt uit de Britse royal jaaragenda weer in volle glorie terug. Militaire parades, koetsjes, een balkonscène, overvliegende straaljagers: het hele pakket. Toch is het niet te vergelijken met de laatste ‘normale’ Trooping the Colour in 2019. Toen zagen we nog een wuivende prins Harry en hertogin Meghan (opgestapt in 2020), was prins Philip nog van de partij (overleden in 2021) en was er nog een sleutelrol weggelegd voor prins Andrew (gestript van zijn koninklijke titels in 2022). How things have changed, maar dat weerhoudt de Windsors er niet van om er een feestje van te maken.

Een gloednieuwe toevoeging dit jaar? De jonge Cambridge-kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, die mee toeren in een koetsje, samen met stiefoma Camilla, de hertogin van Cornwall, en moeder Kate, de hertogin van Cambridge.

Beeld: BrunoPress

Een aandoenlijk gezicht – vooral toen Charlotte als bazige grote zus een subtiele sneer uitdeelde aan haar broertje Louis (4 jaar). ‘Kun je nou eindelijk stoppen met zwaaien?’

Beeld: BrunoPress

Sorry Char, maar ook Kate zwaait vrolijk naar de menigte. De hertoginnen verschijnen op hun paasbest voor de verjaardagsparade. Lieve outfitdetails: Kate droeg oorbellen die aan prinses Diana toebehoorden. En het matrozenpakje van prinsje Louis? Dat is hetzelfde exemplaar als 37 jaar geleden door zijn vader werd gedragen!

In een andere koets zien we de Wessexjes: prins Edward met zijn vrouw Sophie, gravin van Wessex, en hun kinderen. Jaha, achter die beige hoed gaat Lady Louise schuil.

Beeld: BrunoPress

Prins(ess)en te paard

De Queen te paard? Dat zien we al een tijdje niet meer. Ze heeft een paar officiële onderdelen van de uitgebreide ceremonie, zoals het ontvangen van de eregroet en het inspecteren van de troepen, overgedragen aan prins Charles, prinses Anne en prins William. Is that you, Wills?

Beeld: BrunoPress

En dat is nog maar het begin!

Trooping the Colour is nog maar het begin van een weekend vol royals, feestjes, hoedjes en paarden. Tot en met zondag viert de Queen groots dat ze al zeventig jaar stevig op de troon zit. Vrijdag vindt bijvoorbeeld een eredienst voor Hare Majesteit plaats in St. Paul’s Cathedral, zaterdag zijn er paardenraces, en zondag is er een platina paleisparty. We’ll keep you posted!

Dit artikel wordt nog aangevuld.

Bron: Hello! Magazine, People, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws