De Trooping The Colour-looks van Duchess Kate door de jaren heen

In welke pastelkleur zal de Duchess dit jaar verschijnen?

De festiviteiten ter ere van het platina regeringsjubileum van de Queen staan op het punt te beginnen, met als eerste evenement op de planning: Trooping The Colour. Tijdens deze jaarlijkse ceremonie regeert Kate Middleton elk jaar oppermachtig met haar pastelkleurige ensembles. Tijd voor een trip down memory lane

Trooping The Colour

Trooping The Colour markeert al meer dan 260 jaar de officiële verjaardag van de regerende Britse soeverein, op dit moment koningin Elizabeth II. Elk jaar is het weer een grote happening met meer dan veertienhonderd paraderende soldaten, tweehonderd paarden en vierhonderd muzikanten. Dit jaar wordt de jaarlijkse ceremonie waarschijnlijk grootser dan ooit, aangezien het ook het startsein is voor het Jubileumweekend van de Queen.

Elk jaar zetten de Britse royals hun beste beentje voor op deze dag, maar vooral Kate Middleton weet ons elke keer weer te verbazen met haar ensembles. Jaar in, jaar uit weet de hertogin van Cambridge tijdens Trooping The Colour te imponeren met haar lichtgekleurde japonnetjes, jasjes en hoofdtooien. Wij zetten haar meest opvallende Trooping the Colour-looks op een rijtje.

2011: Wit voor newlywed Kate

Voor haar allereerste Trooping The Colour koos de pasgetrouwde Kate voor een witte jas van Alexander McQueen. De jas liep uit in een plooirok en had destijds een prijskaartje van ruim 2500 euro. Om wat contrast aan te brengen in haar witte ensemble, droeg de hertogin een zwarte hoed van Sylvia Fletcher voor Lock & Co.

Kate naast Camilla tijdens Trooping The Colour in 2011 | Beeld: BrunoPress

2013: Pretty in pink

Ook in 2013 verscheen de Duchess in een prachtige jas van Alexander McQueen, ditmaal in een babyroze kleur met oversized parels als knopen. Kate hield de accessoires tot een minimum en maakte de look af met een hoed van Jane Corbett die ze een jaar eerder naar een van de royale tuinfeesten van de Queen droeg. Dat het babyroze ensemble geen voorbode was voor het geslacht van het eerste kind van de Cambridge’jes, bleek een maand later wel, toen zoon George geboren werd.

Een zwangere Kate in 2013 | Beeld: BrunoPress

2014: Doodshoofden op het paleisbalkon

Het is inmiddels geen geheim dat Kate dol is op Alexander McQueen. Ook in 2014 verscheen ze weer op het paleisbalkon in een pak van de Britse designer. Ditmaal koos ze voor een lichtblauwe kleur, met daarop een wel heel bijzondere print. Wanneer je heel goed kijkt, zie je namelijk twee kleine doodshoofden op de voorkant van het jasje – een trademark van het modehuis. De Duchess droeg verder een bijpassende hoofdtooi en maakte de look af met parels in haar oren en een broche van parels.

De Duchess opnieuw in Alexander McQueen, 2014 | Beeld: BrunoPress

2016: Een duurzame Duchess in gerecyclede McQueen

Voor de Trooping The Colour van 2016 dook Kate haar kast in en besloot dezelfde witte jas van Alexander McQueen (hoe kan het ook anders?) aan te doen die ze tijdens de doop van prinses Charlotte droeg. Als hoofddeksel koos ze voor een oudroze exemplaar van Philip Treacy.

De Cambridge’jes tijdens Trooping The Colour in 2016 | Beeld: BrunoPress

2017: Barbie Kate

Na zes jaar op rij in een lichtkleurige outfit te zijn verschenen, koos Kate in 2017 voor een Barbie-kleurig (of eh, toch Beau Monde-kleurig) design van Sarah Burton voor Alexander McQueen. De hertogin van Cambridge matchte gezellig met haar dochter, prinses Charlotte.

De Duchess met haar kinderen George en Charlotte, 2017 | Beeld: BrunoPress

2019: Een uitstapje naar geel

Wit, babyroze, lichtblauw – de Kate heeft inmiddels heel wat pastelkleuren uit de kast gehaald voor Trooping The Colour. In 2019 maakte de Duchess echter een uitstapje naar pastelgeel, in een jurk van de designer van haar trouwjurk: Sarah Burton voor Alexander McQueen. De stijlvolle royal maakte de look af met een prachtige hoed met bloemen van Philip Treacy, dezelfde die ze droeg naar de bruiloft van de Sussex’jes.

De Cambridge’jes tijdens Trooping The Colour in 2019 | Beeld: BrunoPress

Next up: 2022

Door de coronacrisis kon Trooping The Colour enkele jaren niet uitgebreid worden gevierd, maar dit jaar is de ceremonie terug en grootser dan ooit. We verwachten dan ook dat Duchess Kate weer in een prachtige jas of pak op het paleisbalkon zal staan. In een pastelkleurig ensemble van modehuis Alexander McQueen, perhaps?

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws